Ръководството на Локомотив (Пловдив) е вдигнало заплатата на капитана Димитър Илиев за новия сезон. Той вече ще получава тавана на възнагражденията на “Лаута”, който е от порядъка на 7000 лева.

Лидерът на тима пристигна в края на трансферния прозорец миналото лято, след като по семейни причини реши да се прибере от Полша и да се завърне в Пловдив. Той не бе познат на треньора Бруно Акрапович и в началото прие да получава по-ниско възнаграждение.

Постепенно обаче си върна формата и се пребори не само за титулярно място, но и за капитанската лента, която  босненският специалист му връчи през есента. Впоследствие любимецът на феновете се утвърди като водещ голмайстор на отбора и вкара 9 гола, пише „Меридиан Мач”.

От новия сезон Митко Илиев ще е треният играч на “Лаута”, който ще получава тавана на заплатите. Досега за такива пари се бяха договорили само Бирсент Карагерен и Момчил Цветанов.

Последният оправда доверието и през пролетта се утвърди като твърд титуляр в схемата на Акрапович.

Карагерен, който е сред любимците на собственика Христо Крушарски, позагуби позиции, но е амбициран това да се промени през новия сезон и той да оправдае големите очаквания към него.
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019