Треньорът на Царско село Велислав Вуцов коментира загубата с 1:2 от Дунав в баража за място в Първа лига. Специалистът избухна срещу главния съдия Николай Йорданов, наричайки го "смел човек" за това, че не е изгонил двама играчи на съперника.

"Явно, че навсякъде сме се пропукали, щом допуснахме противникът да ни поведе с 2 гола. Казах на момчетата, че аз ще нося отговорността и вината, ако се провалим. Не мога да ги упрекна момчетата в липса на старание. Мисля, че всички с много малки изключения имаха прекомерно голямо желание”, коментира Вуцов пред DIEMA SPORT.

„Допуснахме грешки, за каквито цяла седмица говорихме. Това показва, че сме „зелени”. Знаем колко опасен играч е Карагарен, казахме, че не трябва да се „изхвърляме” срещу него, а точно така стана първият гол. При втория гол отново сбъркахме пас и дадохме шанс за контраатака.

„Може би силичките ни са още крехки. Дунав, като теглим чертата, заслужено победи и остава в Първа лига.”

"Този смел съдия, който е много смел човек… Защо смениха техния десен защитник Попадийн? Защото трябваше да бъде изгонен. Този червен картон беше пратен от небето,само реферът не го видя. Преди нашия гол трябваше да има втори жълт картон за централния бранител. Явно този човек има някакви неща срещу мен или Царско село, нека му тежат на съвестта. Не знам дали е на лична основа, питайте го него. Преди време ми изяде един финал с Ботев Пловдив. Тогава му казах доста неща. Значи може да свири дузпа и да тича 40 метра, там беше убедителен, но днес не можа да вдигне втори жълт картон. Смятате ли, че Попадийн слабо игра, че да бъде сменен?! Не знам дали утре ще се напише дори ред по този въпрос.”

Не сме готови по принцип и това ме принуди да имаме една стратегия, която не е по мой вкус. Тя не беше лоша, но си пролича, че сме още доста „зелени”. Умният човек се учи от загубите. Глупакът ги приема с прискърбие, потапя се в тях и става по-неорганизиран”, каза още Вуцов.