Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе крайно разочарован след втората поредна загуба на тима в елита. „Белите“ поведоха с 2:0 до 11-ата минута срещу Септември, но допуснаха обрат и паднаха с 2:3 в столичния сблъсък от група „Б“ на втората осмица в Първа лига. Това е втора поредна загуба за Славия след тази от Дунав (3:5) в миналия кръг, а Стефанов реагира бурно на спекулациите, че някои от футболистите са играли симулативно и е имало черно тото с голям брой залози за срещата. Той отново обеща, че ще санкционира играчите.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

„Не мога да ги позная. На 100% знам, че няма никакви нечестни и нередовни работи. Този формат е безумен. Човек, който разбира от футбол, може да си извади сам заключение, че няма никакви такива работи. Сега контрата е в мен. Най-лесно може да се провери дали има някакви залози. Ако няма такова нещо, трябва да ми се извините. Ако има нещо такова, може да се търси дали има виновник. Аз не виждам кой в Славия може да прави такова нещо“, сподели босът на Славия след мача.

„Някой дава ли си сметка може ли един ръководител да отиде и да каже на играчите си “вкарайте два гола и след това пуснете да ви вкарат три”. После как да отида при тях и да изисквам нещо? В Славия никога не е имало такива неща, залагам си главата. Ще бъдат глобени за предния мач, както и за този, но гарантирам, че няма футболисти, които са играли симулативно. Аз съм готов всички да бъдат сложени на детектор на лъжата, ако се окаже, че има завишени залози. Каквото иска да проверява УЕФА”, добави Венци Стефанов.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019