Славия спечели с 1:0 баража срещу Етър снощи и взе аванс преди реванша във Велико Търново по пътя към евротурнирите.

Президентът на "белите" Венцеслав Стефанов отказа на този етап коментар за мениджърски интереси в националния отбор, но не спести критиките си към родното съдийство.

"От много години се познаваме. Знаете, че сега, докато не минат тези два мача на националния отбор (б. ред. - срещу Чехия и Косово през юни), аз ще си мълча. Ще говоря след тях. Не във връзка с мачовете, а във връзка с други неща, които трябва да се говорят, казват, коментират, гледат. Да видим дали някъде ще намерим пътя към по-доброто за българския футбол. Винаги съм готов да отговарям и с факти, с всичко.", започна Стефанов.

"Като гледам насред стадион "Славия" съдиите как ме клаха, представям си там.

 Гостите имали две претенции за дузпи? Хайде, бе. Къде? Йомов променял траекторията на топката с ръка? В нашето наказателно поле? И къде я променя – вместо да кацне на Марс, кацна на Луната. И с ракетите така става. Трябва правилно да се следи траекторията" . "Много по-добре си беше футболът, когато хората свиреха това, което виждат. Тогава пак имаше претенции, но имаше и футбол.

Увеличението с 23% за възнаграждението на съдиите? Аз не бих им дал и 2,3% увеличение, но щом колегите са толкова ларж и са се съгласили. Трябва да станеш сигурно Хорейшио (б. ред. - известен герой от телевизионна поредица), че да разследваш футболните съдии. И те грешат, и те имат право на грешки, но то се вижда кога е грешка и кога – нещо друго. "