Помощник-треньорът на националния отбор по футбол Алекси Желязков, треньорът на шампиона Лудогорец Едуард Ераносян и над 300 фенове уважиха демонстративния мач между Велбъжд и Локомотив (Пловдив). Той се игра на стадион „Осогово”, в памет на бившия президент на двата клуба Георги Илиев, който бе убит преди 10 години.

Двубоят бе ръководен от най-добрия международен рефер на България Атанас Узунов. Срещата завърши 6:6. Иван Стойчев откри за Локомотив, Филип Теофилу изравни. Екундайо Джаейоба направи резултата 2:1, а Бойко Величков вкара за Велбъжд. Мартин Зафиров отбеляза на два пъти за локомотивци, но Мишо Михайлов и Пламен Петров - Бързака възстановяваха равенството, до 4:4 на полувремето. 

Иван Иванов - Фантата изведе кюстендилци напред в резултата, а Екундайо Джаейоба изравни с втория си гол в мача. Вратарят Мишо Ролев бе точен от дузпа за 5:6, а Мартин Зафиров направи хеттрик за крайното 6:6. Зафиров стана и вратар за Локомотив в последните 10 минути от приятелския мач.

Срещата бе спряна в 10-ата минута, като всички на стадион „Осогово” запазиха минута мълчание в памет на Георги Илиев. Капитанът на Велбъжд Мишо Михайлов връчи футболен екип с лика на бившия президент на клуба и №10 на гърба на сестра му Марияна Илиева, която бе на официалната трибуна, заедно с племеничката Ивона Илиева, бизнесмена Николай Цветин и др.

Футболистите бяха изпратени с аплодисменти и много от тях раздадоха автографи на децата на стадиона. Екипите, с които играха, с №10 и лика на Георги Илиев се разпродават, като идеята е със събраните средства да се организира следващата година турнир за деца.