Румънският мениджър Джовани Бекали заяви, че целта на Левски е да изгради нов гръбнак от добри играчи. Както е известно, неговата агенция ще помага на сините при селекционната политика. Бекали е приятел с боса на столичани Васил Божков и именно той препоръча Богдан Патрашку за главен скаут на клуба.

"Положението в Левски е тежко - губим, губим и накрая ще загубим и третото място. Но каквото е било преди, било. Трябва да се гледа вече към следващия сезон и да се работи здраво за него - за настоящия вече е късно. Сега е необходимо да се прецени кое е било добре тази година, кое зле и какво трябва да се промени. Ясно е, че е необходимо да се вземат добри играчи. Ще видим кой треньор ще сложат Васил Божков, Георги Попов и Павел Колев. Какъв наставник му трябва на Левски - дали българин или чужденец? В клуба ще си решат. Не са ми искали мнение. По-важно е, че Левски няма отбор. Ако се направи добър състав, знам какъв треньор му трябва, за да е успешен в евротурнирите. Но дотогава има много работа. Необходимо е да се направи така, че тимът да е първи или втори и да има стил. Тоест ще минат година-две", заяви Бекали пред "Тема Спорт".

"Богдан Патрашку гледа играчи. Пътува в Хърватска, Македония, Турция. Не е наблюдавал футболисти само в Румъния. Трябва да се види и кой от настоящите играчи на Левски ще бъде продаден. Вероятно ще вземем четирима, които да осигурят добър гръбнак - това означава, да се привлекат вратар, защитник, халф, който да играе от наказателно до наказателно поле, и нападател. Ако намерим такива четирима играчи, ще е отлично. Защото в Левски има добри млади футболисти, ще бъдат взети и още един-двама такива от Румъния. Отделно от това трябва да има и група юноши, които за по 15-20 минути да влизат в игра, за да усетят атмосферата. Това като цяло ще е философията", подчерта импресариото.

"Много важно е да се намери начин клубът да се раздели с играчите, които печелят много от него, но не дават достатъчно в замяна. Не може само да прибираш. Има такива, които получават доста големи пари и въобще не се интересуват дали ще вземат трите точки от даден мач и за това ще получат премия за него. Просто защото печелят добре и без бонуси. Правилната политика е "Пари срещу постигнати цели" - премии за победа, за титла, за второ място, за представяне в евротурнирите... 30 години съм в бизнеса. Знам какво е да си мениджър, спортен директор, скаут, президент. Необходимо е работа в екип, за да се направи добър отбор. Защото в момента Левски не харесва на никого, не играе нищо. Гледах последния мач с Берое (1:2). Не може да се вини за загубата само треньорът Георги Дерменджиев. Какво игра Мариани, какво игра Паулиньо? Нищо не играха. Всички в Левски трябва да са като Живко Миланов - да им трепка сърцето на терена. Да са готови да пуснат кръв на игрището. Той за 90 минути е готов да умре, дава си сърцето. Необходимо е да има още такива футболисти. Такива, които си изработват парите, а не някои да се правят на артисти срещу повече от 20 хиляди евро на месец", подчерта Бекали.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2018/2019