Бившият шеф на БФС и член на Изпълкома Валентин Михов сподели мнението си за инцидента с полицайката на мача ЦСКА - Левски (2:2) и коментира нужните мерки за опазване на сигурността по българските стадиони. Спортният функционер обясни, че още преди 20 години е предложил система като на стадионите във Великобритания. Михов уточни още, че изграждането на стадиони и системи за сигурност на тях е задължение на държавата.

"От 20 години съм предложил това, което правят във Великобритания, от небивали условия там, с големи шипове, стигнахме до днешни дни, в които си като театрална обстановка. Да се влиза с лична карта, на точно обособеното място да се сяда. Минава се през една въртележка и ако този човек е наказан за една-две години, светва една лампичка и не влизате на стадиона. Предложих го още като бях шеф на ПФЛ. Във Великобритания сега хората ходят на театрална обстановка. Всеки носи отговорност. Това го има навсякъде, в Италия е по същия начин. Аз съм на доста години, видял съм всичко", коментира Михов пред Нова телевизия.

„Искаме да го предложим и в България, не е късно. Във всяка агитка има и добри, и лоши момчета. Трядва да има превантивност, а не след събитието. Съжалявам за полицая. Винаги бих помогнал на тази жена. Пожелавам й да се оправи по-бърз. Ще помогна с каквото мога”, изрази готовност Михов.

„Как влизат на аерогарата почти без документи, как в затвора се вкарва оръжие, как се вкарват бомби в стадиона? Сред феновете има прекрасни хора. От 28 години демокрация, можеше да се направи стратегия и сега да имаме 16 кокетни стадиона. Можеше да се направят условия. Тук е връзката с държавата. Нито "Стамфорд Бридж", нито "Камп Ноу" са построени от собствениците на клубовете. №1 грешка беше, че накарахме клубовете да са акционерни дружества. Стадионите са задължение на държавата. Акционерите са длъжни да си плащат за клубовете, не са длъжни клубовете да строят стадионите. Махаме го този закон и ставаме като в Европа”, добави Валентин Михов.