Преди 13 години на „Анфилд” той вкара единствения гол за победата на ЦСКА над действащия тогава европейски шампион Ливърпул. По това време Валентин Илиев е сред най-добрите български защитници и капитан на „червените”. Днес бившият футболист съчетава ангажиментите си като треньор на третодивизионния ЦСКА 1948 с тези на... клисар в църквата "Свети Георги" в Бистрица.

„Задълженията, които изпълнявам, помагайки на отец Виктор, са малък начин да изкажа благодарност на Господ за всичко, което прави за нас”, сподели Вальо Илиев пред bTV.

Преди повече от 8 години, като все още действащ футболист, той се запознава с отец Виктор. От тогава двамата са близки, а Илиев става все по-вярващ.

„Многo ревностен и много аскетичен е към себе си. Може би и спортът е подпомогнал”, казва духовният служител.

Повече от година Валентин Илиев е наставник на ЦСКА 1948. Самият той казва, че религията го прави по-силен в работата. Докато реди тактиката и наблюдава заниманията на своите футболисти, той иска да научи играчите и на по-важни неща.


*Снимка: bTV

„Преди всичко искам да бъдат хора! Мисля, че това е най-важното нещо в живота. Когато си един сериозен и отговорен човек, това се пренася на терена", добави младият футболен специалист.

Между тренировките и мачовете Валентин Илиев се стреми да прекарва повече време в черквата. Религията го прави по-спокоен и мотивиран за успехи във футбола и му помага да остане фокусиран върху мечтата си да стане треньор при професионалистите.