Втородивизионният Лудогорец ще издигне нов стадион, научи БЛИЦ. Съоръжението ще струва на собствениците на клуба от Разград между 30 и 40 милиона евро. Капацитетът на съоръжението ще бъде за 8000 зрители, увери се наш репортер, хвърлил поглед на струващия 6 милиона евро проект. По комфорт и екстри новият стадион в Разград ще превъзхожда Градския в Ловеч. Както е известно, благодетел на Лудогорец е Кирил Домусчиев, който преди време беше в управата на ЦСКА и е председател на Надзорния съвет на Параходство "Български морски флот".

За момента Лудогорец стартира мащабен ремонт на стадион "Дянко Стефанов", като се предвижда подмяна на пейките на официалната трибуна. Теренът на помощния стадион "Балканфарма" ще бъде подменен с изкуствено покритие.

Както е известно, Лудогорец през пролетта ще атакува промоция в "А" група. Воденият от Ивайло Петев тим в момента е на 7-ото място в Източната "Б" група, но изостава само с 5 точки от лидера Черноморец (Поморие). Отборът от Разград вече се подсили с няколко футболисти от Славия, сред които опитният нападател Тодор Колев. Очаква се и ЦСКА да преотстъпи свои играчи в Лудогорец. Спрягат се имената на Дормушали Саидходжа и Мартин Дечев.

По наша информация Лудогорец ще привлече още нови играчи, като с някои ще вризиви футболната общественост. Клубният президент Александър Александров и завърналият се късно снощи от работна визита от Испания наставник Ивайло Петев са в София, за да преговарят на място с още играчи.
МЕХМЕД ХОДЖОВ/БЛИЦ