Лятото се очертава като доста динамично за Левски. В отбора ще бъде влята свежа кръв във всички линии. Поне такива са плановете на ръководството. На "Герена" са решили да вземат минимум четирима нови футболисти.

Първо ще се започне със засилване на конкуренцията на вратарския пост, пише "Тема спорт". В момента титуляр под рамката е Николай Михайлов, но той е с договор само до лятото и тепърва ще се водят преговори за оставането му. 

Левски със сигурност ще се подсили и с централен защитник. Причината е, че Давид Яблонски почти сигурно ще си тръгне, тъй като и неговия договор изтича. "Сините" не крият интереса си към защитника на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров, който обаче се очаква да премине в ЦСКА

В халфовата линия също ще трябва нов играч, а такава е ситуацията и за единия фланг на атаката. В момента "сините" разполагат с Паулиньо и Кабрал, но последният е с единия крак извън клуба.

Winbet - победата е емоция! (18+)

През лятото "сините" няма да се възползват от възможността да откупят естонския халф Богдан Вашчук, който е преотстъпен от Рига, но така и не успя да се наложи на "Герена".

В Левски трябва да решат и какво ще правят с преотстъпените чужденци. Дадени под наем са халфът Филипе Нашименто и нападателите Ривалдиньо и Луан Виана. Първите двама играят в Румъния - Нашименто е част от Политехника, а Ривалдиньо се подвизава във Виторул. Виана пък е даден на лидера във Втора лига Царско село. Шансовете някой от тях да играе в Левски през следващия сезон са минимални.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019