Треньорът на Ботев (Пловдив) Желко Петрович направи интересен коментар за юношите. Специалистът от Черна гора говори след победата на "канарчетата" с 1:0 над Витоша (Бистрица). 

"Една от нашите задачи е да налагаме юноши и аз съм приел това, когато започнах работа в Ботев. Ето Станислав Шопов, въпреки грешките има класа да стане добър футболист. Като цяло младите трябва да се доказват. Кристиан Димитров също може да попада в графата млади играчи, но виждате колко е уверен на терена. В България ще дойде време за силно поколение. В Европа правят от дърветата играчи, а ние на Балканите правим от играчите дървета. Ние сме майстори да опропастим играчите", коментира Петрович. 

"Важно е да се работи в академията. Най-добрите специалисти трябва да работят в школите, а не в първия отбор. Трябва да се инвестира в академиите", добави треньорът на Ботев.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Петрович коментира и представянето на "жълто-черните" срещу бистришките "тигри" - "Много е важно, че през първото полувреме играхме срещу първия състав на Витоша. Искахме да видим нашите млади футболисти да играят мъжки футбол. През първото полувреме се представиха по-добре в единоборствата, но през втората част отстъпиха физически. Отборът още не е готов физически."

"Трябва да мислим, че всички са част от първия състав. Разбира се има двама-трима, които са над останалите като Тодор Неделев и Кристиан Димитров, но всички трябва да се борят за място в първия отбор", коментира още Желко Петрович.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019