Победата на чешкия национален отбор по футбол с 2:1 над България в евроквалификация снощи намира подобаващо място в местните информационни издания.

Без да използват гръмки фрази и да величаят своите, медиите не пропускат да подчертаят, че тимът им е имал повече възможности за гол и е успял да отвърне подобаващо на ранния гол на България, вкаран от Исмаил Иса.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Чехия - България 2:1. Пик вкара головете и сам спечели мача", пише Sport.cz, като отбелязва, че българите са шокирали всички с ранния си гол. "За щастие бързо се събудихме и натиснахме България. Головете бяха неизбежни, защото защитата им беше хаотична и направи куп грешки", пишат още колегите.

Isport.cz e малко по-краен и излиза със заглавие - Как Чехия разби слаба България? С голмайстора Шик, топ представяне от Янкто и правилна реакция! Колегите също акцентират върху колебанията в родната отбрана и съжаляват, че Патрик Шик не е успял да отбележи хеттрик.



Нашата квалификационна група за Евро 2020

"Бяхме добри, но победата можеше да бъде по-изразителна", обобщава двубоя Чехия - България Idnes.cz, определяйки играта на своите като солидна и бърза. "България в последните години е под средното ниво и не създаде нищо опасно. Повеждането в резултата беше единственият проблясък в играта им", коментира изданието.


"Българските надежди рухнаха след двата точни удара на Шик" - това извежда като заглавие Аctualne.cz след победата на Чехия с 2:1 в евроквалификация. В текста голмайсторът Патрик Шик е наречен "герой".