Съдийската тройка начело с Владимир Вълков, която ощети Левски при гостуването на Верея, получи тежко наказание. Както е известно, "сините" паднаха с 0:2, като при първия гол бе подмината явна засада, след което бе отменено редовно попадение на Димитър Пиргов. Съдийската комисия отчете, че реферите са допуснали явни грешки. Вълков е със спрени съдийските права за неопределен период, а асистентите му Георги Калудов и Румен Иванов вече са със спрени съдийските права за срещи от Първа и Втора лига до края на есенен полусезон 2017/2018.

Цялото съобщение на Съдийската комисия: 

Днес, 10.08.2017г. на свое редовно заседание Съдийската комисия на БФС направи анализ на изминалия четвърти кръг от Първа професионална лига и на трети кръг от Втора професионална лига, както и на жалбата от съдийско естество на ПФК Левски за срещата между отборите на ФК Верея и ПФК Левски и взе следните решения:

За незадоволително представяне и допуснати груби явни важни грешки, които влияят пряко върху крайния резултат от футболните срещи и са неприемливи за нивото на съдии от професионалния футбол, спира съдийските права за неопределен период от време на:

1. Владимир Вълков Вълков – главен съдия на срещата от 4-ти кръг на ППЛ между отборите на ФК "Верея“ – ПФК "Левски"

2. Неделчо Taнчев Гаджалов – главен съдия на срещата от 3-ти кръг на ВПЛ между отборите на ПФК "Лудогорец АД " II - ФК "Черноморец" Балчик

3. На асистент съдиите на срещата от 4-ти кръг на ППЛ между отборите на ФК "Верея“ – ПФК "Левски" Георги Людмилов Калудов и Румен Емилов Иванов се спират съдийските права за срещи от ППЛ и ВПЛ до края на есенен полусезон 2017/2018 , съгласно чл.51 т.5 от Правилника на футболното съдийство в България.

Съдийска комисия на БФС

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка