Изключително резултатни кръгове ни предложи уикендът в столичните групи. Рекорден брой голове паднаха в играните 12 мача – цели 50!

Лидерът на Юг Железница спечели трудно визитата си на Урвич (Панчарево) с 4:3. Мачът се проведе в Герман. Точни за водачите бяха Анатоли Банков, Димитър Шаламанов, Захари Младенов и Виктор Младенов, пише vitoshanews.com.

Много разправии и скандали обаче имаше на срещата Академик – Урвич (Долни Пасарел), завършила 1:2 и беше ръководена от женска съдийска тройка. Двата тима финишираха с по 9 души, след като главният рефер Траяна Ангелова вдигна 4 червени картони – два за гостите и два за двамата вратари на”студентите”.

В 80-ата минута на терена стана масово меле с участието на почти всички играчи. Публиката на гостите нахлу на терена при и трябваше да минат няколко минути, докато се укроти обстановката.

Куриозна ситуация се получи в срещата, след като на вратата на Академик се изредиха…трима вратари. Първо титулярът получи червен картон за удар без топка, под рамката го смени полеви играч. Той пък спря с ръка извън наказателното поле откъсващ се сам срещу него нападател на Урвич. Наложи се ръкавиците да слага втори полеви, който и завърши мача. Така Урвич остава непобеден от началото на втория полусезон след две победи и равенство. Головете за гостите бяха дело на две от звездите им Александър Господинов и Даниел Димчев, който се разписа с виртуозно изпълнение от фаул.

Левски (Чепинци) би в Требич с 3:0. С дубъл се отличи Антон Василев, веднъж точен беше и Йордан Пешев.

Сокол (Негован) пречупи коравия тим на Мрамор с 3:2 пред екзалтираната си публика.

В регионалното дерби Обеля спечели при визитата си на Люлин с 3:2.
Изненада се получи в Кокаляне, където местният Орловец направи 0:0 срещу Гранит (Владая), който е един от фаворитите за първото място в южната АОГ.

АОГ – СЕВЕР
17-и кръг:

Житен – почива
Спартак – Подгумер – Изтребител 3:0 (служебно)
Сокол (Негован) – Мрамор 3:2
Въстаник – Надежда (Доброславци) 3:1
Зенит (Филиповци) – Локомотив 2016 1:1
Банкя – Кремиковци 5:4
Вихър Требич – Левски (Чепинци) 0:3

КЛАСИРАНЕ - ТУК

АОГ – ЮГ
14-и кръг:

Витоша (Бистрица) – Младост 2015 5:3
ФК 13 – Спарта 0:4
Урвич (Панчарево) – Железница 3:4
Академик – Урвич (Долни Пасарел) 1:2
Орловец (Кокаляне) – Гранит (Владая) 0:0
Люлин – Обеля 2:3

КЛАСИРАНЕ – ТУК