Президентът на УЕФА Александър Чеферин разкри на официалната пресконференция в Националната футболна база, че БФС ще получи финансиране от около 3 милиона евро от УЕФА за новия инфраструктурен проект "Хеттрик 4". Програмата стартира през 2018 г. и различните общини в страната ще кандидатстват по специално предоставени от УЕФА документи с изисквания, които ще получат от БФС. Сумата ще бъде отделена само изграждането на футболни терени, но без седалки и осветление.

Чеферин и президентът на БФС Борислав Михайлов се срещнаха по-рано днес с премиера Бойко Борисов и със Сдружението на общините в България, а на пресконференцията присъстваше и кметът на Велико Търново Даниел Панов, който е председател на Сдружението на Общините. Както е известно, Националната футболна база в Бояна беше изградена със средства от УЕФА по програмите "Хеттрик 1", Хеттрик 2" и Хеттрик 3".

„Доволен съм от срещите, които проведох, тъй като за мен беше важно правителството да е готово да подпомогне футбола. Всички знаем, че България е футболна страна. Развитието на българския футбол по отношение на инфраструктурата протича добре. Например тази футболна база е една от най-красивите в цяла Европа”, заяви Чеферин.

„Ще отделим много голяма сума за инфраструктурата, която е по нашата традиционна програма „Хеттрик ”. Не съм сигурен, че Боби иска да разкрие точната сума, която ще инвестираме, но става дума за много пари”, допълни той.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ