ЦСКА и "Левски" се паднаха един срещу друг още на 1/8-финалите в турнира за Купата на България. Това отреди убийственият жребий, който беше изтеглен на Националния стадион "Васил Левски". Именно представителят на "армейците" Иво Котев изтегли листчето с името на "Левски".

Така "червените" и "сините" се сблъскват в ранна фаза на турнира, а освен това ще има цели три издания на вечното дерби в рамките на около месец. Както е известно, ЦСКА и "Левски" играят и тази събота. Дербито от първенството е от 16:00 часа на "Васил Левски".

По програма първите мачове от 1/8-финалите са насрочени за 6 ноември, а реваншите - на 27 ноември. ЦСКА първо ще приеме "Левски", а след което "сините" ще домакинстват на реванша.

Жребият оформи още няколко интересни двойки. Настоящият носител на трофея Берое се падна срещу шампиона Лудогорец. Другите интригуващи спорове ще бъдат между Черно море и "Ботев" (Пловдив), както и между столичните Локомотив и Славия.

На 23 октомври предстои да се изиграят и последните реванши от 1/16-финалната фаза - Созопол - Академик (Свищов) (2:0 в първата среща) и  Добруджа - Оборище (Панагюрище) (2:2). Победителят от първият сблъсък се падна на 1/8-финалите срещу Литекс. Добруджа или Оборище пък ще имат за съперник сателита на "Ботев" (Пловдив) - втородивизионният "Раковски".

Двойките за 1/8-финалите

Созопол или Академик (Свищов) - Литекс

Черно море - "Ботев" (Пд)

ЦСКА - "Левски"

Локо (Сф) - Славия

"Раковски" - Добруджа или Оборище (Панагюрище)

Лудогорец - Берое

Локо (Пд) - Витоша (Бистрица)

Монтана - Черноморец


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16- ФИНАЛИ