Лидерът във Втора лига Ботев (Враца) победи Първа Атомна с 4:1 в първата контрола и за двата тима. Мачът се игра на централния терен във Враца. Спарингът започна с леко преимущество на гостите от Козлодуй, които достигнаха до два точни удара началните минути чрез Пламен Валериев и Любо Младенов. В 17-ата със страхотен 30-метров пас капитанът Николай Ганчев изведе Любен Вълков зад защитата на домакините и той технично реализира за 0:1. 

В 28-ата минута късметът покри куриозна изява на стража на гостите на Ивайло Върганов-Скакалеца. В 34-ата минута пък ненужен сблъсък между Любо Младенов и Деян Иванов от Ботев едва не прерастна в нещо по-сериозно. Последните десетина минута на първата част бяха за врачани. В 36-ата Иван Колев с глава отблизо стреля в ръцете на вратаря, а в 40-ата нападателят беше фаулиран в наказателното поле. Главният рефер Илиян Маринов не се поколеба да отсъди дузпа. От бялата точка Атанас Димитров-Малкия Джаич беше точен за 1:1.

На почивката треньорите Сашо Ангелов и Николай Нинов направиха куп смени. Втората част премина при превъзходство на лидера във Втора лига, което бе материализирано с три попадения. В 52-ата минута Боби Борисов от десетина метра реализира за 2:1. В 65-ата прострелно центриране отдясно доведе до безпощаден удар на Десислав Атанасов в собствената му врата за 3:1. В 85-ата минута Йордан Апостолов изведе на удобна позиция Спас Георгиев и той оформи крайното 4:1.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018
Пълната програма на Втора лига