Мащабният ремонт на стадиона в Твърдица е на финалната права. В града и околието се радват на новото бижу, което бе реконструирано по европроекти. Централната трибуна вече е завършена и има 2800 седалки. Секторът е с козирка, а с бели седалки е изписано името на града. За разлика от повечето новооткривати напоследък стадиони, към името на твърдишкия няма да бъде лепнато "Арена", а ще остане Градски стадион.

Модерното съоръжение разполага с лекоатлетическа писта. Тартановата настилка вече беше поставена, като остава да се разчертаят коридорите.

Междувременно в Твърдица вече има и втори футболен клуб. Завърналият се във футбола Пенчо Цанев създаде ОФК Твърдица, който е конкурент на Балкан (Твърдица) в областната сливенска група. Голямото градско дерби е насрочено за 3 октомври, но няма да се играе на новия стадион, научи БЛИЦ.

"Официалното откриване най-вероятно ще бъде след 5 октомври. Все още не сме определили точна дата, тъй като продължава работата по съоръжението. Към момента тревната настилка не е пригодна за провеждането на мачове и не искаме да избързваме, за да не я съсипем твърде рано", обясни кметът на Община Твърдица Атанас Атанасов пред БЛИЦ.

При това положение първото дерби между Балкан и ОФК Твърдица ще се състои на стадиона в Гурково, където и сега твърдишките отбори домакинстват на съперниците си.

"Трибуната разполага с 2800 седалки. Към основния терен изградихме още две игрища - едното е за футбол с изкуствена настилка, а другото е комбинирано спортно игрище за баскетбол, волейбол и тенис. Освен това на мястото на стария стадион в Твърдица вече има картинг писта. Отделно беше изградена и спортна площадка в Шивачево, както и игрище в село Бяла паланка", каза още Атанас Атанасов.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Още кадри, запечатани от човек на БЛИЦ:

________________9.jpg

________________8.jpg

________________7.jpg

________________10.jpg