От ТВ7 съобщиха за БЛИЦ, че ще се опитат да задоволят огромния интерес към първия мач на "Ботев" (Пловдив) в евротурнирите. Срещата ще бъде излъчена директно по интернет. Двубоят Астана - "Ботев" е утре от 17:00 часа българско време и ще може да бъде видян на сайта на телевизията www.tv7.bg.

ТВ7 направи всичко възможно да го излъчи и в своя ефир, но това се оказа напълно невъзможно.

Причината - всички налични телевизионни екипи в Казахстан са ангажирани с отразяването на рождения ден на президента Назарбаев. Беше направен опит да бъде наета техника и от съседни държави, но и това се оказа невъзможно. Още преди 10 дни казахстанската страна информира, че няма необходимата техника заради големите национални празненства.

"Надяваме се да няма проблем с интернет сигнала, защото и той ще ни бъде подаден от домакините от Казахстан. Техническият екип на ТВ7 ще се опита да подсигури излъчването на мача в сайта, но качеството на това прредаване е съвсем различно. Като телевизията, която този сезон ще покаже всички мачове от българския шампионат и Купата на България, сме мотивирани да предадем и максимален брой мачове от евротурнирите и нашите усилия са насочени в тази посока", коментира Миляна Велева, изпълнителен продуцент "Спорт".