31 юли 2007 година. Това е датата, която нито един фен на Левски няма да забрави, но й която нито един "син" фен не иска да помни.

След полета в Европа и достигането до 1/4-финал в Лига Европа (1:3 и 1:1 с Шалке) и след историческия пробив на български отбор в Шампионската лига, "сините" преживяват разочарование при първото си препятствие в Европа.

Това е скромният финландски Тампере, който шокира "сините" на Мъри Стоилов с 1:0 у дома с попадение на Петреску в 16-ата минута. Левски играе неузнаваемо слабо и първият точен удар във врата на домакините идва едва в 77-ата минута, дело на Ричард Еромоигбе.

Надеждите остават за реванша на 7 август в София, но и той е загубен с 0:1, с което очакваният нов полет в Европа не се случва, а "сините" напускат турнирите още на старта.

В следващите години Тампере се превръща за нарицателно за провал на Левски в Европа, а феновете на ЦСКА измислят рефрена: "Тук пере, там пере, а говедото реве!". 

Вече 10 години "сините" фенове се надяват онзи велик пробив да се повтори. За този период Левски не само, че не сътвори нищо в Европа, но и спечели само веднъж титлата (2009 година). Дали сега при проекта на Спас Русев със звездната селекция и популярен в Европа треньор "сините" няма да се събудят най-после?

Тампере - Левски 1:0
1:0 Попеску (16)

 ТАМПЕРЕ : Кавен, Ахо, Оямпера (84 - Воке),Линдстрьом, Куяла, Хининен (63-Ахо), Сааринен, Похя, Саволайнен, Ниеми, Петреску (88-Хейлм) 

 ЛЕВСКИ : Петков, Миланов, Бензукан, Томашич, Вагнер, Ричард, Тасевски (63- Миро Иванов), Бардон (80-Джайеоба), Йовов (57-Димитров), Телкийски, Домовчийски

Стадион: "Ратина"
Съдия: Дъглас МакДоналд