ЦСКА очаквано се класира в групите на Лига Европа, след като отстрани в плейофната фаза уелския ТНС. На реванша двата тима направиха 2:2, а в първия мач “червените” победиха с 3:0. Така ЦСКА чака жребия за груповата фаза, при който ще е поставен в трета урна. Головете за българския тим реализираха италианците Джузепе Акуаро и Кристиян Тибони.

“Червените” започнаха с изключително офанзивна схема, като в атака действаха трима типични централни нападатели – Димитър Илиев, Кристиян Тибони и Килиан Шеридън. В центъра единствен дефанзивен халф бе Коста Янев, а по крилата действаха Александър Тонев и Грегъри Нелсън.

ЦСКА имаше превес през първото полувреме и изпусна куп положения. Ще в 10-ата минута Килиан Шеридън би опасно в аут. В същата минута Тонев влезе отдясно в наказателното поле, стреля, но вратарят изби. В 11-ата минута италианецът Джузепе Акуаро изведе “армейците” напред в резултата, след като засече с крак ниско центриране от корнер и прати топката във вратата на ТНС. Само три минути след това обаче домакините от Уелс стигнаха до изравнителното попадение. След центриране отляво в наказателното поле на ЦСКА, играч на домакините отклони с глава към Матю Уилямс, който от малкото наказателно поле реализира. При подаването към Уилямс вратарят Иван Караджов можеше да излезе и да пресече, но остана на голлинията.

В 22-ата минута Тибони получи подаване вляво в наказателното поле, освободи се от защитник, стреля в далечния ъгъл, но вратарят изби. Топката попадна в Александър Тонев, който намери Димитър Илиев, той овладя, но загуби единоборството в наказателното поле. В 36-ата минута Иван Караджов този път се справи добре, след като играч на ТНС стреля опасно с глава. Три минути след това Грегъри Нелсън направи пореден добър рейд, намери Димитър Илиев, но той от десетина метра не намери очертанията на вратата.

През второто полувреме “червените” продължиха да атакуват, но Димитър Илиев губеше единоборствата в предни позиции. В 54-ата минута отново Нелсън с лекота преодоля защитник на ТНС, намери Тибони в наказателното поле, но той се забави и с шпагат топката му бе отнета. Три минути след това Шеридън направи самостоятелен рейд, влезе вляво в полето на съперника, но би в аут. В 62-ата минута Стив Еванс изведе ТНС напред в резултата – 2:1. След центриране от корнер Джоунс отклони с глава към Еванс, който отново с глава прати топката във вратата на Караджов.

В 67-ата минута домакините останаха в намален състав, след като втори жълт картон получи голмайсторът Матю Уилямс.

В 75-ата минута Шеридън можеше да изравни, получи топката вдясно в наказателното поле, но си поведе дълго топката и вратарят улови. Все пак ЦСКА стигна до изравнителното попадение в 80-ата минута. Италианецът Кристиян Тибони вкара след страхотна тупалка извън наказателното поле и не остави никакви шансове на вратаря на ТНС. В първата минута от добавеното време Тибони можеше да донесе и победата, но останал сам срещу стража на домакините би несериозно по земя и не успя да го преодолее./БЛИЦ

Мачът по минути тук

ТНС - ЦСКА 2:2
0:1 Джузепе Акуаро (11), 1:1 Матю Уилямс (14), 2:1 Стив Еванс (62), 2:2 Кристиян Тибони (80)
(0:3 в първия мач)

tnc.jpg

ТНС
: 1.Пол Харисън, 2.Дани Холмс, 4.Филип Бейкър, 5.Стив Еванс, 6.Томи Холмс, 12.Кристиян Сърджант, 8.Бари Хоугън, 7.Скот Ръскоу, 10.Матю Уилямс, 9.Крис Шарп, 14.Крейг Джоунс
Резерви: С. Уилямс, Роулисън, Р. Мариът, Маккена, Дарлингтън, Ууд, Барклий


CSKA_sofia_logo.jpgЦСКА: 12.Иван Караджов, 2.Павел Виданов, 6.Джузепе Акуаро, 5.Тодор Янчев, 8.Румен Трифонов, 29.Грегъри Нелсън,  21.Коста Янев, 24.Александър Тонев (78 - 7.Спас Делев), 26.Килиън Шеридън, 14.Димитър Илиев (58 - 28.Маркиньос), 16.Кристиан Тибони 
Резерви: Здравко Чавдаров, Мартин Василев, Спас Делев, Маркиньос, Томи Костадинов, Дормушали Саидходжа



Стадион: “Рейскорс Граунд”, Рексъм - 845 зрители
Съдия: Тони Асумаа (Фин)
Жълти картони: Бейкър, Уилямс (ТНС); Иван Караджов (ЦСКА)
Червен картон: Матю Уилямс (ТНС)