Играй БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

ЦСКА победи с 2:0 като гост Ботев (Враца) в Монтана и се върна на върха в класирането. "Червените" и Левски са с равен брой точки (по 22 точки) преди двубоя помежду им, който е на 29 септември на "Васил Левски". 

Тимът на Нестор Ел Маестро триумфира на "Огоста" след автогол на Валери Божинов и попадение на най-новото попълнение Али Соу. Нападателят дебютира като титуляр за ЦСКА и записа името си сред голмайсторите. Божигол пък бе големият грешник за тима на Сашо Ангелов в този двубой. Звездата на врачани първо си отбеляза автогол, а след това и пропусна дузпа. 

Ел Маестро направи няколко промени в тима си, като Мауридес бе оставен на пейката за сметка на Али Соу. Тиаго, Бикел и Перейра също стартираха от първата минута, а резерви останаха Кристиян Малинов, Секулич и Жоржиньо.

Срещата започна с натиск на "червените", които бяха пълни господари и заслужено се оттеглиха с аванс от два гола на почивката. 

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

В доста куриозна ситуация "червените" получиха право да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Красимир Костов излезе извън полето си, защото помисли, че е отсъдена засада и улови топката. Съдията Валентин Железов обаче посочи фаул в полза на гостите. Зад топката застана Кирил Десподов. Националът стреля, топката се удари в гредата и тръгна да се връща към полето, но се удари в Божинов и влезе в мрежата на Ботев (Враца).

Играчите на Нестор Ел Маестро продължиха с атаките, а над всички бе Кирил Десподов, който непрестанно тормозеше отбраната на Ботев. След няколко пропуска дойде и второто попадение.

В 39-ата минута Едвин Джеси опази добре топката от няколко защитници и успя да пусне чудесно към Али Соу, който се озова сам срещу Костов, овладя добре и веднага прати топката в мрежата за 2:0.

В началото на второто полувреме Ботев (Враца) получи отлична възможност да се върне в мача. Чорбаджийски закъсня с шпагат срещу Петър Атанасов и го фаулира в собственото си наказателно поле, а съдията посочи бялата точка. Грешникът Божинов застана зад топката, но ударът му срещна страничната греда.

Това обезвери домакините, които сякаш загубиха вяра, че могат да вземат нещо от именития си съперник. Божинов пробва задна ножица, но неуспешно. Домовчийски пък удари греда, но бе отсъдена засада.

Последните 20 минути на срещата темпото спадна. Тиаго имаше шанс да вкара трети гол за "червените", а Черниаускас спря топката на голлинията си, миг преди тя да влезе във вратата.

Преди дербито с Левски за ЦСКА предстои мач за Купата на България, който е като гост на Монтана. Срещата е във вторник. По тази причина Ел Маестро ще остави играчите си на лагер в града и те няма да се прибират до София.

Ботев (Враца) е на 11-а позиция с 8 точки. Врачани гостуват на Черноморец (Балчик) за Купата в сряда.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019




Ботев (Враца) - ЦСКА 0:2
0:1 Валери Божинов (13), 0:2 Али Соу (39)

Срещата по минути
1- Начало на мача
13- ГОЛ ЗА ЦСКА! Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар от границата на пеналта, топката се удари в гредата и тръгна да се връща към полето, но се удари в Божинов и влезе в мрежата на Ботев (Враца)!
19- Петър Атанасов вкара топката в мрежата на Черниаускас, но имаше флаг за засада на Стоев
20-  Десподов проби добре, пусна успоредно на голлинията, но Али Соу закъсня и не успя да засече кълбото
28- Али Соу отправи удар с глава, но вратарят на Ботев Враца улови без проблеми
31- Йордан Апостолов оправи силен удар от далечна дистанция, но Черниаускас успя да избие в ъглов удар
39- ГОЛ ЗА ЦСКА! Едвин Джеси изведе отлично сам срещу вратаря новото попълнение Али Соу. Нападателят, който в първи мач е титуляр, не се поколеба и с удар покрай Костов направи 2:0 за "червените"
45- Край на първото полувреме
____________________________________
46- Начало на второто полувреме
53- Дузпа за Ботев (Враца)! Чорбаджийски закъсня с шпагат срещу Петър Атанасов и го фаулира в собственото си наказателно поле
54-
Пропуск! Божинов стреля от бялата точка, но кълбото срещна страничната греда!
63- Валери Божинов отправи удар със задна ножица, но топката бе избита в ъглов удар
75- Петър Атанасов проби и пусна успоредно на голлинията към Божинов, бранител протегна крак, а топката тръгна към вратат, но миг преди да влезе, Черниаускас се хвърли и я улови
84- Тиаго отправи силен удар, но вратарят на Ботев успя да избие в ъглов удар
87- Съдията Железов изгони треньорът на вратарите на Ботев - Илиан Василев на трибуните
90- 3 минути продължение
90+3- Край на мача!

Ботев (Враца): 33.Красимир Костов, 58.Атанас Фиданин (42-30.Валери Домовчийски), 37.Венцислав Керчев, 26.Мариян Иванов, 11.Андреас Васев, 19.Ивайло Михайлов, 6.Даниел Гаджев, 88.Йордан Апостолов, 71.Емил Стоев (64-94.Юлиан Ненов), 86.Валери Божинов, 10.Петър Атанасов (88-17.Спас Георгиев)
Резерви: 1.Христо Митов, 30.Валери Домовчийски, 7.Георги Вълчев, 14.Даниел Генов, 20.Костадин Гаджалов, 17.Спас Георгиев, 94.Юлиан Ненов
Треньор: Сашо Ангелов
 

ЦСКА: 30.Витаутас Черниаускас, 25.Стивън Перейра (57-23.Александър Дюлгеров), 4.Божидар Чорбаджийски, 5.Николай Бодуров, 14.Ангел Лясков, 16.Жанио Бикел, 6.Рубен Пинто (81-15.Кристиян Малинов), 8.Едвин Джеси, 19.Кирил Десподов, 20.Тиаго, 22.Али Соу (73-9.Мауридес)
Резерви: 1.Данте Стипица, 7.Жоржиньо, 15.Кристиян Малинов, 9.Мауридес, 11.Станислав Манолев, 23.Александър Дюлгеров, 25.Стивън Перейра
Треньор: Нестор Ел Маестро



Монтана, ст. "Огоста"
Съдия:
Валентин Железов
Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация