“Червените” победиха Вихрен с 2:0, Да Коща и Гунлаугсон дебютираха. Скаут на Уулвърхемптън гледа Иван Иванов и Мартин Тошев

ЦСКА победи Вихрен с 2:0 в мач от 8 кръг на “А” група и се върна на първото място в класирането. “Армейците” си върнаха лидерската позиция, която Сливен окупираше само за два часа след победата с 3:1 над Ботев.

Удоджи откри резултата в 51-ата минута, когато с глава засече центриране на Здравко Лазаров от корнер. Това бе второ попадение на нападателя от началото на сезона. Само 4 минути по-късно гостите от Сандански останаха с човек по-малко, тъй като Шукардиня бе изгонен за удар с лакът срещу Йордан Тодоров.

В 89-ата минута на мача Кирил Котев реализира за 2:0. Това попадение дойде по идентичен начин с гола на Удоджи. Здравко Лазаров центрира от корнер, а Котев засече топката с глава. Това е второ поредно попадение за защитника на “червените” в последните минути на мач, след като през миналата седмица стори същото при гостуването на Пирин (2:2).

Срещата ще се запомни и с дебюта за “червените”, който направиха португалецът Фелипа да Коща и исландският нападател Гардар Гунлаугсон. На трибуните присъства скаут на английския Уулвърхемптън, който следеше изявите на младите играчи на ЦСКА Иван Иванов и Мартин Тошев./БЛИЦ

КАК ПРОТЕЧЕ МАЧЪТ ПО МИНУТИ