ЦСКА използва официалния си сайт, за да поздрави почетния президент на клуба и една от най-големите легенди на българския футбол Димитър Пенев. Днес Стратега от Мировяне става на 74 години. „Червените“ му пожелаха здраве, щастие и дълголетие.

Пенев носи червения екип между 1964 и 1977 година, като записва 329 мача и 24 гола. Като футболист на ЦСКА печели 7 титли на България и 5 пъти триумфира с Купата на Съветската армия, а като треньор на тима извежда „армейците“ до 3 шампионски титли и 4 купи.

За националния отбор на България Димитър Пенев изиграва 90 мача и вкарва 2 гола. Участник е на Световните първенства през 1966, 1970, 1974. Като селекционер на тима той извежда страната ни до четвъртото място на Световното първенство през 1994 година в САЩ, а също така води отбора и при първото класиране на България на европейски финали през 1996 година. Обявен е за треньор номер 1 на XX век на България. Награден е с орден "Стара планина"- първа степен. През 2016 година е обявен за почетен президент на ЦСКА. В момента той помага с безценния си опит на щаба на първия отбор.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери