ЦСКА направи равенство 2:2 срещу елитния гръцки Пантракикос (Комотини) във втората контрола от подготовката в Александруполис. Това е втори пореден мач за "червените" без победа, след като в първия паднаха от Ксанти. Следващата проверка на лидера в Югозападната "В" група е на 7 февруари срещу Византион.

Головете за ЦСКА днес реализираха Момчил Цветанов в 23-ата минута и новото попълнение Николай Дичев в 25-ата. Гърците върнаха един гол в 38-ата минута и оформиха крайното 2:2 минута преди края. Пантракикос игра в контролата със селекцията си до 20 години, тъй като първият тим имаше мач на 30 януари и следваща среща на 6 февруари.

Христо Янев направи доста промени в стартовия състав в сравнение с мача, който ЦСКА загуби от Ксанти. В 23-ата минута Милен Кикарин получи пас от Борис Галчев и намери Момчил Цветанов, който с удар по земя откри резултата. Две минути по-късно Николай Дичев увеличи аванса на "армейците", след като отбеляза на празна врата. При първата си по-сериозна атака домакините успяха да вкарат гол. В 38-ата минута Уотсуканидис намали на 1:2 с глава след центриране от корнер.

В началото на втората част защитата Анатоли Господинов няколко пъти се намеси решаващо след грешки на защитата на ЦСКА. В 58-ата минута Момчил Цветанов бе заел добра позиция в наказателното поле и успя да отправи изстрел с глава, който попадна право в ръцете на стража на домакините.

В 83-ата минута Преслав Йорданов пропусна сам срещу вратаря. Нападателят пробва да прехвърли стража на домакините, но опитът му се оказа неуспешен. В последните секунди цялата защита на ЦСКА проспа атака на Пантракикос и Йоргуолпулос изравни за крайното 2:2.

ЦСКА: Анатолий Господинов, Милен Кикарин, Ангел Грънчов, Николай Дичев, Кирил Динчев, Йордан Йорданов, Борис Галчев (к), Николай Цветков, Момчил Цветанов, Станислав Маламов, Костадин Хазуров (Самир Аясс, Петров, Преслав Йорданов, Александър Александров, Павел Головодов).

НОВИ: Николай Дичев (защитник)
НАПУСНАЛИ: Радой Божилов, Владислав Узунов, Иво Иванов

ПОДГОТОВКА
11 януари - първа тренировка
12 януари - лагер в Анталия
27 януари - 12 февруари - лагер в Александруполис

КОНТРОЛИ
21 януари, ЦСКА - Александрия (Украйна) 
4:2

1 февруари, ЦСКА - Ксанти 0:1
3 февруари, ЦСКА - Пантракикос 2:2
7 февруари, ЦСКА - Византион (трета дивизия)


КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА