ЦСКА се наложи с 5:1 в домакинството си на Септември от 24-ия кръг на Първа лига. За най-изразителния успех на "червените", откакто Любослав Пенев застана начело на отбора, с хеттрик блесна Али Соу. Гамбийският нападател откри резултата във втората минута, след като още в десетата секунда ЦСКА получи дузпа за нарушение на Александър Дюлгеров срещу Кристиян Малинов. След това Соу вкара в 24-ата и 74-ата минути, обирайки овациите на публиката. Направи впечатление обаче, че срещата тази вечер на стадион "Българска армия" не беше особено посетена и на трибуните нямаше много фенове.

По един гол добавиха Жоржиньо в 18-ата и Рафаел Енрике в 28-ата, като още до почивката ЦСКА водеше с 4:0.

Почетното попадение за Септември отбеляза юношата на Левски Илия Димитров, който е под наем в тима, воден от Христо Арангелов и Мариян Христов.

След успеха ЦСКА събра 51 точки и заема второто място във временното класиране. Лидерът Лудогорец е с 53, а утре от 15 часа приема Ботев (Враца). Левски (48 точки) се изправя срещу Славия в неделя от 17:30 часа на "Васил Левски".

Winbet - победата е емоция! (18+)

За срещата със Септември треньорът на ЦСКА Любослав Пенев имаше доста проблеми с контузени и наказани, поради което му се наложи да извършва много промени. Срещата заради контузии пропуснаха Николай Бодуров, Евандро, Жеферсон и Стипица, а наказания изтърпяваха Чорбаджийски и Джеси.

Привлеченият преди дни португалец Нуно Томаш (на снимката долу) дебютира още днес за ЦСКА. 23-годишният защитник, който е преотстъпен от Беленензеш, намеси място сред титулярите за мача със Септември.

В групата пък бяха включени няколко юноши - Слави Петров, Йоан Бауренски, Мартин Смоленски, Борислав Будинов и Андрей Йорданов. Последният, който е племенник на бившия нападател на ЦСКА Евгени Йорданов - Гената, дебютира за мъжкия отбор на "червените". Любослав Пенев пусна 17-годишния Андрей Йорданов в 66-ата минута на мястото на Енрике Рафаел и юношата доигра срещата. 

19-годишният Будинов също дебютира днес за първия отбор на ЦСКА. Талантът влезе на смяна в 78-ата минута, когато Али Соу му отстъпи мястото си. 

За Септември пък участие не взе Борис Галчев. Опитният халф, който е твърд титуляр в състава на Христо Арангелов, отказа да излезе срещу любимия си ЦСКА и дори не бе в групата за гостуването на "Армията".

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019