ЦСКА премина през предизвикателството "Етър" за едно полувреме. Възпитаниците на Любослав Пенев спечелиха срещата от 25-ия кръг във Велико Търново с 3:1.

Две от попаденията за гостите от София отбеляза Али Соу (69', 81'), а едно добави Жоржиньо (65'). С днешните попадения сметката на гамбиеца набъбна на 5 в последните 4 срещи на "червените". За болярите почетното попадение отбеляза Даниел Младенов (75'). 

С успеха "армейците" съкратиха аванса до върха, като притежават 54 точки срещу 56 за шампиона Лудогорец. Третият Левски пък е с 51 пункта, но утре "сините" приемат именно "орлите" в дербито от 25-ия кръг на първенството. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Срещата започна доста равностойно, като първата ситуация бе пред вратата на домакините. Тя бе изстрел на Тиаго, който обаче лесно бе уловен от Христо Иванов. 

Двубоят продължи в същото русло, а на вратаря на ЦСКА му се наложи да се намесва чак в 37-ата минута. Това се случи при изстрел на Георги Сърмов. 

Втората част започна много по-добре за гостите. В 52-ата минута Тиаго бе много близо до гола, след като нацели гредата след пряк свободен удар от над 25 метра.

Добрата игра през второто полувреме се отблагодари на "армейците" в 65-ата минута. Али Соу овладя топка в наказателното поле, след което я пусна елегантно за Жоржиньо, който не сгреши, пращайки топката зад гърба на Иванов. 

Момчетата на Любослав Пенев продължиха да играят по-добре от своя съперник и в 69-ата минута стигнаха до втори гол. Тиаго пусна извеждащ пас към Али Соу, който с мощен шут под гредата направи резултата 2:0.

Болярите отвърнаха на огъня с огън. Венци Василев центрира в 75-ата минута, а Милчо Ангелов свали с глава, намирайки Даниел Младенов. Последният не сгреши отблизо, намалявайки на 1:2.

Голът обаче не притесни "червените" и те не натиснаха спирачката, а напротив - продължиха да играят по-добре. Тиаго отправи бомбен шут от около 20-23 метра в 82-ата минута, топката се отби в горната греда, за да стигне до Али Соу, който бе безпогрешен при добавката оформяйки крайното 3:1 в полза на своя тим. 

В края на срещата 16-годишният Мартин Смоленски направи официален дебют за първия тим на "армейците", като влезе на мястото на Жоржиньо. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019