ЦСКА ще направи втори опит да привлече младата звезда на Черно море Мартин Минчев. През лятото “червените” ще предприемат нова офанзива за 17-годишното крило. На него се гледа като потенциален заместник на продадения в Каляри Кирил Десподов. През януари софиянци и варненци водиха разговори за Минчев, но по една или друга причина до трансфер не се стигна, пише "Тема спорт". Въпреки това “червените” не са се отказали от намеренията си да вземат младока и ще направят нов опит да го доведат на “Българска армия” през лятото.

Младият талант изнесе много силен мач срещу ЦСКА в началото на пролетния дял на “Тича” за успеха на Черно море с 2:0. Той ще навърши 18 години през април, но въпреки крехката си възраст вече натрупа близо 40 мача за представителния тим на “моряците”. Минчев е използван като крило при мъжете, но в школата е бил основно в ролята на централен нападател. 

Интерес към него е имало и от италиански клубове, които са искали да го вземат под наем. От Черно море и семейството на играча са отхвърлили подобен вариант.

В полезрението на ЦСКА попада и друг обещаващ футболист от Първа лига - централният защитник на Ботев (Пловдив) Кристиан Димитров. 22-годишният бранител бележи впечатляващ прогрес през този сезон. “Канарчетата” си го върнаха през лятото след преотстъпване в Монтана. Димитров бързо се наложи сред титулярите и се оказа откритието на сезона в Ботев (Пловдив). ЦСКА - ще продължи да следи изявите му и през пролетта и може да направи офанзива и за него през лятото. Към бранителя е имало сериозен интерес през зимата, като той бе спряган и за Левски, но той предпочете да остане в родния си клуб поне до края на сезона.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019