Winbet - победата е емоция! (18+)

ЦСКА постигна много труден, но в същото време и доста ценен успех над Берое с 2:0. Първият гол в мача на "Българска армия" днес отбеляза Евандро, разписал се през първата част от дузпа. Попадението бе и дебютно за бразилеца в Първа лига. Второто попадение падна в самия край, а негов автор бе Кристиян Малинов. 

С победата "червените" изравниха на върха в Първа лига лидера Лудогорец, като и двата тима вече имат по 64 точки. Шампионите обаче имат среща по-малко, която е утре срещу Левски. "Сините" пък са трети с 58 пункта. 

Днешният двубой ще се запомни с много грубите изяви от страна и на двата тима, които доведоха до цели 10 жълти картона. 

Треньорът на домакините Любослав Пенев бе дал почивка в срещата на нападателя Али Соу, който бе заменен от Рафаел Енрике. В тази ситуация атаката на "червените бе водена от Евандро.

В състава на Берое днес също имаше интересна промяна, като Александър Томаш остави Мартин Камбуров на пейката за своя тим. Той бе заменен от Мешка, който поведе атаката на старозагорци. 

Двубоят започна с по-добра игра на домакините, като чистите ситуации липсваха. 

Още в 6-ата минута "армейците" получиха лоши новини, след като Тиаго напусна контузен. 

В 13-ата минута се стигна и до първото попадение. Евандро получи страхотен пас и навлезе в наказателното поле на беройци, след което бе дръпнат от Никита Баранов. Съдията Железов веднага маркира нарушението и отсъди дузпа. Наказателният удар бе изпълнен безупречно именно от бразилеца, който откри резултата. 

До края на първото полувреме единственото положение пред една от двете врати бе грешка на Бандаловски, който върна топката много опасно, позволявайки на Енрике да се откъсне сам срещу Перниш. Стражът на старозагорци обаче внимаваше и се намеси добре. 

Второто полувреме отново не предложи зрелище, като първата ситуация в него дойде чак в 61-ата минута. Рафаел Енрике стреля опасно, но Перниш успя да избие в корнер, от който не последва нищо по-интересно. 

В 70-ата минута Камбуров вкара топката в мрежата на "червените" след центриране от фаул и удар с глава, но попадението правилно бе отменено поради засада.

През последните 12-13 минути заралии играха с човек по-малко, тъй като появилият се в 77-ата минута Владимир Гаджев получи травма и напусна терена, а гостите вече бяха изчерпали трите смени.

В самия край на мача Кристиян Малинов отбеляза втори гол и оформи крайното 2:0. 

В следващия кръг ЦСКА е домакин на Ботев, а Берое приема Левски. 

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019