Днес продължава 16 кръг от Първа лига, който започна вчера с победата на Славия над Септември с 4:1. От 13:00 часа Пирин приема Берое, а в 15:00 ЦСКА домакинства на Ботев. Последната среща за деня е от 17:30 часа и противопоставя Локомотив и Лудогорец в Пловдив.

Шампионите и "червените" са задължени да постигнат победи в борбата за титлата.

Играчите на Стамен Белчев надделяха с 6:2 насред Пловдив в предишната среща, а днес ще опитат да повторят спектакъла. Специалистът ще трябва да се оправя без голмайстора си Фернандо Каранга, както и без Чорбаджийски. За Ботев единственият отсъстващ ще бъде наказания Димов.

На "Лаута" пък Локомотив (Пловдив) ще опита да спре Лудогорец. Шампионите няма да могат да разчитат на наставленията на своя треньор Димитър Димитров в този мач. Херо продължава да изтърпява наказанието си и ще гледа двубоя от трибуните.

Статистиката обаче показва, че “орлите” имат основания да се считат за фаворит преди началото на срещата. Те все още нямат загуба като гост от началото на кампанията, а освен това са отборът с най-много отбелязани голове в мачовете си далеч от дома - 19.

Лудогорец няма здравословни проблеми и всички играчи са на линия за срещата. Новият наставник на Локо - Бруно Акрапович пък ще трябва да се оправя без контузения Пиргов и наказания Крумов.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА

Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма