ЦСКА победи Верея в Стара Загора с 1:0 в двубой от 19 кръг на Първа лига. "Червените" не си дадоха много зор, но успяха да стигнат до успеха с попадение на Тиаго. Срещата премина в бавно темпо, но столичани заслужено грабнаха победата и отново изпревариха Левски в класирането. "Червените", които днес не бяха водени от наказания Нестор Ел Маестро, са с актив от 42 точки, докато "сините" са с 41. 

Верея изненадващо започна по-активно двубоя и още в петата минута можеше да поведе. Вушурович бе изведен сам срещу Данте Стипица, но стражът на гостите изби удара му. Постепенно ЦСКА взе превес и натисна своя съперник.

В 27-ата минута дойде и голът на Тиаго. Португалецът получи чудесен извеждащ пас, успя да излъже вратаря Георги Георгиев и на празна врата вкара.

Кирил Десподов имаше шанс да вкара в последните минути на първото полувреме, но вратарят на Верея се справи с удара му.

През второто полувреме темпото падна още повече. Мауридес бе изведен на добра стрелкова позиция, но не отправи добър удар. Изпълнение с глава на Чорбаджийски пък мина встрани от вратата на Верея.

Али Соу, който влезе като резерва, също опита да запише името си сред голмайсторите, но Георгиев отново бе на висота. 

Верея продължава да е без победа от началото на сезона. Старозагорци са с 5 равенства и 14 загуби от старта на кампанията.



 


ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019