Главният съдия на утрешния полуфинален реванш за Купата между ЦСКА и Левски хич не е долюбван от „червените”. Николай Йорданов си навлече „армейския” гняв точно преди 6 години, когато свири вечното дерби за първенство. На  29 април 2012 година „сините” спечелиха с 1:0 с гол на Кристовал Рамос и препънаха големия си съперник по пътя към титлата. Впоследствие ЦСКА се издъни и в Перник и добрият му аванс пред Лудогорец взе да се топи.

В решителния двубой за златото в Разград воденият от Стойчо Младенов отбор допусна ново поражение – 0:1 и изпусна титлата. Тогава тя за първи път отиде в Лудогорец, с което започна грандиозната серия на „зелените” в шампионата, продължаваща и до днес.

В Борисовата градина подскочиха като ужилени от съдийството на Йорданов, обвинявайки го, че е не е отсъдил две дузпи и е ударил голямо рамо на Левски.

Стойчо Младенов отсече още на пресконференция, че не иска повече този рефер да свири мачове на отбора му. И че ЦСКА ще бойкотира, ако това се случи.

Всъщност, това не се случва, защото до края на 2012 година Йорданов ръководи още двубои на „червените”. Последният е срещу Монтана през ноември същата година. После обаче съдията не е свирил нито един мач на ЦСКА. И така повече от цели 5 години. Утре той за първи път от толкова дълъг период арбитърът ще бъде рефер на битка на „армейците”. И то пак срещу Левски.

„На този човек не искаме да му виждаме очите. Категоричен съм. Даже ще пуснем декларация. Не ни отсъди две дузпи и това повлия на крайния резултат”, беснее Стойчо Младенов след дербито на 29 април 2012 година.

Някои от футболистите на ЦСКА разкриват, че Йорданов е фен на Левски и неведнъж в мачлета на малки вратички е играл с фланелка на любимия си тим.

Босовете на клуба пък искат оставката на тогавашния шеф на Съдийската комисия Костадин Костадинов, а изпълнителният директор Венци Живков не скрива разочарованието си пред медиите: „Това беше нечувана подигравка с нас!”.

Самият рефер дава интервю за агенция БЛИЦ, в което казва следното:

„ Нормално е да има и негативни реакции. Те обаче са прекалено малко, тъй като преобладават положителните коментари. След мача ми се

обадиха много фенове на ЦСКА. Никой от тях не ме нападна за решенията, които съм взел. Никой! Такава беше реакцията и на футболистите на ЦСКА. И най-вече на капитана Тодор Янчев, който е голям мъжкар. За мен оценката на играчите е най-важна.

Признавам, че вечерта след мача спах като къпан! Не го крия и защо да го крия - напълно съм удовлетворен от себе си и от моите помощници.

Виж, в навечерието на дербито не мигнах. Спах, както се казва, с отворени очи. Признавам, напрежението ми дойде повече. Ще бъда откровен с вас – много трудно е човек да свири такъв мач. Много! Нужно е да запазиш хладнокръвие. В противен случай си загубен. Колкото и да си добър съдия, колкото и добре да познаваш тънкостите на правилата, не си ли хладнокръвен, ще изпуснеш мача и тогава ще стане страшно.  Ръководенето на такова дерби е все едно да ходиш по острието на бръснача. Опасно е, защото винаги, ама винаги ще има недоволни.

Но не ме провокирайте с други въпроси. Нямам право да коментирам подробно така наречените спорни ситуации...

Не крия, че съм играл футбол в Левски, че съм юноша на клуба. Но в момента съм съдия и винаги съм бил безпристрастен. Но е безумие да се твърди че съм ритал в махалата с фланелка на Левски! Аз съм софиянец, елате в “Младост” и попитайте моите комшии, с които често играя футбол, дали съм се появявал с екип на Левски. Много ви моля, нека да бъдем сериозни!”.