Втородивизионият ЦСКА 1948 осъществи трансферен удар, привличайки голмайстора Мартин Тошев. Нападателят, който за последно игра в Ливан, подписа с "червените" за три години. 

"Едно армейско сърце се завръща у дома след успешен сезон в Ливан", написаха от ЦСКА 1948 на клубния си сайт.

„Впечатлен съм от проекта за развитие, който има клубът. Говоря си с Кирил Котев от няколко месеца и реших да се върна в България“, бяха първите думи на Марто. 

„Целта е да се завърнем там, където ни е място – в елита. После е ясно. В този клуб дори не се коментира“, добави Тошев.

Юношата на ЦСКА помогна на Ал Ахед за златен дубъл в Ливан с 12 гола в 15 срещи. Първенството свърши преди няколко дни и нападателят ще получи още малко ваканция в ЦСКА. Мартин ще се включи директно на лагера в Боровец следващия понеделник.

„Познавам се с повечето момчета в отбора, Янко Сандански е сред най-добрите ми приятели. Играл съм в няколко отбора с Дяков. Знаем се с Гущеров. Доста момчета от онзи край сме, славим се като характери и няма да се откажем да преследваме голямата цел“, добави Тошев.

Той е роден на 15 август 1990 година в Крупник. Още 15-годишен преминава в школата на ЦСКА, дебютира и за първия тим. Продаден е в Кьолн, но после се връща на „Армията“. Следва кариера в Черноморец, Славия, Септември Симитли, Пирин, Ерцгебирге и Аален (Германия), Септември (София) и Ливан.