ЦСКА 1948 представи поредното си попълнение. Договор с "червените" подписа Васил Шопов, за когото БЛИЦ СПОРТ съобщи на 6 юли, че продължава кариерата си в клуба от Втора лига.

"Горди сме, че един от най-търсените футболисти на родния пазар – Васил Шопов, избра ЦСКА. Халфът се обвърза дългосрочно с "армейците". Той се включи във вчерашната контрола срещу Пирин (Благоевград), спечелена с 1:0", информираха "червените" на сайта си.

„Имах доста предложения от нас и от чужбина, но избрах ЦСКА, защото хората от клуба бяха най-настоятелни и харесах високите им цели. Играл съм и в Трета лига, и във Втора Лига, така че това не е проблем за мен. Втора лига може да не е толкова качествена като футбол, но е доста трудна, дори по-трудна. В елита е пълно с отбори, които нямат особени цели“, коментира Васил Шопов, който преди дни се раздели с Ботев (Пловдив).

„Познавам повечето момчета, така че лесно ще се адаптирам. Присъствието на земляци като Дени Александров и Ники Христов безспорно ще помогне“, добави още Шопов.

„Благодаря на хората в Пловдив. Имах хубави моменти, имах и лоши. Оставам с добри чувства“, каза бившият играч на Ботев (Пловдив).

Халфът е юноша на Спартак (Плевен) и с особен заряд очаква първото гостуване за сезона. „Жалко, че мачът е в Ловеч. Плевен е футболен град и публиката заслужаваше малко усилия да се оправи стадиона и Спартак да играе у дома. Спартак е на сърцето ми, но излизам за победа с екипа на ЦСКА“, добави още Васил Шопов.