Треньорът на Царско село Никола Спасов даде кратко интервю преди мача с Лудогорец на старта в първенството. Както вече стана ясно, новакът в efbet Лига се изправя срещу шампионите на стадион "Ивайло" във Велико Търново днес от 21:00 часа.

Спасов се размечта, че футболистите му могат да изненадат "орлите". 

- Г-н Спасов, дебют на Царско село в Първа лига, има ли тръпка с чисто нов отбор срещу шампиона на България?
- Естествено, че има тръпка. Има и нормалното напрежение преди мача. Това е едно приятно усещане. Първи мач срещу шампиона. 

- Готов ли е отбора за старта на шампионата?
- Като селекция – да. Доволен съм от нея. Не съм доволен, че имахме много малко време за тренировки. При нас дойдоха 9 нови играчи в различни моменти от подготвителния период. Физически не са подготвени еднакво и адекватно. Това е леко притеснително, защото за първия мач със сигурност няма да сме на 100% както аз искам.

- Лудогорец ще играе срещу Царско село между два мача в Европа, от които загуби първия. Дали това ще е добре за вас?
- До някаква степен е добре. При всички положения смятам, че Лудогорец няма да използва всички най-добри футболисти, с които разполагат. Не казвам титуляри и резерви, защото, там няма такива, а има добри футболисти. Ще е еднакво трудно.

- Има статистика, която показва, че когато Лудогорец стартира срещу новак в елита трудно печели. Осланяте ли се на нея?
- Определено не. Просто това е една статистика и история, която сигурно има своите логични обяснения. През всички години Лудогорец участва в европейските турнири. Не във всички години те са били еднакво добре подготвени за старта на шампионата. Надявам се, че и тази година може да се случи нещо такова – да изненадаме Лудогорец, но в крайна сметка каквото дойде. 

- Имате ли притеснения от съдийско естество?
- Лудогорец имат толкова добри играчи и отбор, че не се нуждаят от помощ от съдията. При всички положени съдиите искат или не се съобразяват по някакъв начин, че свирят на Лудогорец. Аз обаче се надявам и съм уверен, че те няма да повлияят на крайния резултат.

Следете с БЛИЦ: Първа лига - подготовка и трансфери