Балкан Ботевград загуби с 1:2 гостуването си на Миньор Перник в едно от дербитата на 2 кръг в Югозападната трета лига. Двубоят ще се запомни със скандалното съдийство на Вангел Вангелов. Той нашари гостите с жълти картони, даде дузпа за Миньор в 90-ата минута, а няколко секунди след това показа и червен картон на играч от Балкан.

„Дузпата е капакът на цялото му съдийство по време на мача. Ще дам само един пример. Наш футболист бе с разбит нос и му течеше кръв. Лекарят влезе на терена, за да го прегледа. В това време реферът показа жълт картон на нашия футболист, защото не е напуснал терена“, коментира играещият президент и треньор на Балкан пред БЛИЦ Иван Редовски.

„Няма смисъл така да продължаваме. Това е последният път, в който се подиграват с нас. И то не само с нас, а с доста отбори. Съдиите опорочават мачовете, а те на практика са само помощен персонал. Без футболисти няма да има футбол, но без съдии ще се справим – ако трябва треньорите ще ръководят, но двубои все пак ще се провеждат. Вадя отбора от групата, ако така продължават нещата. БФС и Борислав Михайлов не са виновни за случващото се. Нито Зоналният съвет, но съдиите правят каквото си пожелаят. Най-лесното оправдание е, че не могат. Като не могат няма да ръководят мачове“, продължи с болка Редовски.

„Какво печели Миньор, че ни е победил със спорна дузпа в края на мача? Нищо. Съдията обаче си е прибрал хонорара и ще продължи да свири по същия начин и в следващите кръгове. Тази порочна практика трябва да спре“, каза още треньорът на „зелените“ от Ботевград.

Един съвет. Знаем, че във „В“ група, особено Югозападната мачовете не са леки и се ръководи трудно в някои градове. Господа съдии, толкова ли е трудно да бъдете обективни, за да не ви мразят всички. С какво помогнахте на Миньор в случая с дузпата? Нищо лично срещу отбора от Перник, в случая те са победители в двубоя. В следващия кръг ще помогнете на друг, на трети и т.н. А ще порежете съперниците. И така омагьосаният кръг няма край. Нали трябва да ръководите по правилата и да отсъждате това, което виждате. Ако не виждате, зарежете съдийството. Ако ви е страх, напуснете терена...
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ