Треньорът от Дунав (Русе) Емил Иванов е един от първите, които запазиха мястото си на семинара в Еспаньол, който ще е през февруари. Кондиционният треньор на русенския отбор е част от летните лагери "Кампус Барселона", а сега ще пътува до каталунската столица и за среща с другия местен гранд.

"Съвсем случайно разбрах за семинара - казва Емил Иванов. - Прочетох в медиите и се свързах с организаторите. Смятам, че това е голям шанс за всеки треньор, който има амбиции да се развива. След като вече две години присъствам на "Кампус Барселона", сега ще ми е интересно да видя как работи другият клуб и каква е неговата философия. 

Футболът се развива с много бързи темпове в наше време, с много иновации. В България знаем, че всички разбират от футбол и политика. Това в кръга на шегата. Всъщност, за да си наистина добър в това, което правиш, трябва да се развиваш и да учиш постоянно. В този смисъл семинарът в "Еспаньол" ще е още една крачка напред за всеки, който се занимава професионално с футбол. Всяка една тема в програмата на семинара ми е интересна, не подценявам информацията. Ще ми е интересно да направя паралел с нашите методи и да взема най-доброто, което може да се приложи у нас. 

Мисля, че програмата е направена по най-добрия начин. Целта е да можеш да се концентрираш само върху футбола, да не се занимаваш с различни въпроси и евентуални проблеми от битово естество, а да извлечеш най-доброто за себе си като треньор. Осигурени са хотел, хранене, логистика и преводачи, което говори за перфектна организация", добави Емил Иванов.

Няколко български треньори ще имат шанс да се запознаят със структури и методики в Академията на един от най-популярните испански клубове през февруари 2018 г. Семинарът ще отвори вратите на познанието с лекции, тренировки  и практически занимания, както и наблюдаването на мачове на юношески формации и първия отбор.
Футболните хора от България, които проявят интерес, ще получат пълни данни за структурирането на работата в Академията на "Еспаньол", а ежедневните лекции са при светила в отделните области на работата с подрастващи футболисти.

Методистът Пол Гарсия, Дани Парра, дългогодишен отговорник за физическите и кондиционните методики в клуба, а Хауме Сабате е технически директор на Академията.

Треньорите ще изгледат занимания на отделни формации, като до тях ще има човек, който да обяснява същността на заниманията и аспектите, в които се работи на тях. Предвидено е и гледане на мач на първия отбор на "Еспаньол".

За треньорите от България организатор на посещението на семинара е Cosmo Futbol, който в две поредни години заведе над 150 деца от нашата страна на лагерите Campus Barcelona в другия каталунски клуб "Барса".

Повече информация може да се намери във фейсбук страницата на семинара.