Футболна България се обедини за добра кауза. Фенове на всички отбори участваха в благотворителен търг за две сирачета от Монтана – Влади и Паолина.

Спортният журналист от БЛИЦ Юри Славчев, заедно с неговите приятели от марката за фенове - “B.H.Wear”, организираха благотворителен търг, средствата от който да отидат за децата от Монтана, които в началото на лятото загубиха своята майка, живеят в окаяна къща с баща си, който дава най-доброто от себе си, но изпитва трудности с финансовите средства.

Влади и Паолина са отлични ученици, помагат много на баща си – перат, чистят, готвят и копаят в градината. Много жизнерадостни и усмихнати деца. Влади има голям футболен талант, а Паолина е много сръчна и рисува много добре.

Още за Влади и Паолина, както и как да им помогнете, разберете ТУК!

В помощ на децата се включиха Левски, ЦСКА, Лудогорец, Славия, Локомотив (София), Берое. Включиха се Георги Терзиев, Иван Минчев, Васил Панайотов, Кирил Десподов, Мартин Райнов, Георги Пеев, Валери Божинов и Николай Михайлов.

Сред дарилите средства бяха спортните журналисти от БЛИЦ – Светлин Тонев и Веселин Русинов. В помощ на търга се включи цялата Агенция БЛИЦ.

Ето какво пишат организаторите, след като посетиха Влади и Паолина в Монтана и ги засипаха с много подаръци, хранителни продукти, а събраните средства връчиха на бащата:

"Да накараш деца да сияят от щастие, да накараш самотен баща, загубил наскоро своята съпруга, да плаче от щастие... Това направихте вие всички. Ние просто доставихме радостта и помощта, която вие оказахте на две български деца. Две деца и един баща днес бяха много щастливи и усмихнати. Две деца и един баща, които се борят с живота.

"Нямам думи, с които да благодаря", промълви през сълзи бащата. А малкият Влади грабна веднага топката, която му занесохме. Благодарение на всички вас днес Влади и Паолина получиха много подаръци и много торби с лакомства и хранителни продукти. Парите, които вие дадохте в нашия благотворителен търг, пък връчихме на бащата.

Благодарим ви. Не живеете напразно! Дадохте на две деца надежда, дарихте им усмивки. Направихте света едно по-добро място за тези деца. И показахте, че футболните фенове са хора с големи сърца и готови винаги да помогнат.

Благодарим на всички, които спечелиха търговете - Veselin Rusinov, Светлин Тонев, Kristiyan Tenkov Tenev, Pesho Stoyanov, Asen Daskalov, Georgi Veselinov, Ognyan Ivanov, Georgi Todorov, Vasil Veselinov Vutov. Благодарим на всички, които наддаваха. Благодарим дори на тези, които опитахада провалят два търга. Защото не ни отказаха и въпреки тях накрая две деца бяха много щастливи, а един баща поне закратко няма да се притеснява как ще се справя сам с отглеждането и издръжката на своите любими същества.

Благодарим на Лудогорец и Георги Терзиев, на Славия и Иван Минчев, на Георги Пеев, Локомотив София, ЦСКА, Левски и Васил Панайотов, Кирил Десподов, Берое и Мартин Райнов, Николай Михайлов и Валери Божинов. Всички те дариха тениски и спомогнаха за осъществяването на този търг. Благодарим на Plamen Vanev Slavov, който помогна много в събирането на фланелките.

P.S. Поиграхме малко футбол с Влади, който показа, че наистина има голям талант и обеща един ден да стане национал на България. Паолина е по-срамежлива и помоли да не я снимаме. Но е едно усмихнато и чаровно момиченце, което сме сигурни, че ще осъществи мечтите си".