Полузащитникът Радослав Димитров, който преди дни се раздели с ЦСКА 1948, неслучайно е считан за един от големите таланти на родния футбол в момента. Сърцатият опорен халф сам извоюва мястото си в тима на Валентин Илиев и повече от година беше неизменен титуляр за "червените". Ради има сериозна заслуга за отличното представяне на ЦСКА 1948 в "А" областна група, където освен всичко вкара три гола, както и добави един в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Кой всъщност е Радослав Димитров и именно той ли е БГ Пол Скоулс, от какъвто несъмнено се нуждае и националния ни отбор? 

БЛИЦ СПОРТ ви представя таланта, израснал в школата на ЦСКА. "Бях 12-годишен, когато започнах тренировки на "Червено знаме" - на "Четвърти километър". Не ме питайте при какви условия живеехме и се подготвяхме... Дойдох от малкото ми родно градче Сопот в столицата. За всеки юноша е трудно в началото в големия град. Бях като в казарма", спомни си Радослав Димитров.

Първият му треньор в школата на ЦСКА е Галин Иванов. "От него научих много, както и от треньорите, с които работих след това. От школата на ЦСКА тая само хубави спомени, най-вече четирите поредни победи като гост над Левски, които постигнахме, едната беше с 4:0", разказа талантът, който с право се тупа в гърдите за този успех. Дори Христо Стоичков, Димитър Бербатов, а и редица други "червени" звезди не могат да се похвалят, че са побеждавали четири пъти поред Левски, и то на "Герена".

Димитров помни и друг върхов момент. "Играх срещу юношите на Манчестър Сити. На международния турнир в Албена се класирахме на финала и бяхме много близо до победата. Играхме много силно тогава. Със съотборниците ми в ЦСКА се борихме срещу англичаните като равен с равен. В редовното време беше 0:0, след което Сити успя да ни победи на дузпи, завършихме втори", добави Ради. 

След силните игри на турнира в Албена Димитров е повикан в юношеския национален отбор до 17 години. Селекционерът Александър Георгиев пръв му дава шанс в държавния тим, след което юношата на ЦСКА е неизменна част от формациите до 17 и 19 години. Бори се като лъв, след като е сбъднал една от големите си мечти - да защитава екипа на родината. 

Преди две лета участва на европейското първенство, на което страната ни беше домакин. "Това беше най-хубавото нещо, което ми се е случвало до момента. Бяхме в група с Хърватия, Испания и Австрия. Селекционерът Александър Димитров разчиташе на мен", добави Димитров, който вече е минал прехода от юношеския, както и от аматьорски футбол - до мъжкия. Кален е не само в битките по родните терени, а и в... ледените води. Да, точно Радослав Димитров успя да хване Богоявленския кръст от ледените води в Сопот. "Невероятно преживяване", разказа Радослав Димитров за скачането в ледените води за кръста навръх Йордановден. 

От малък е закърмен с българския дух в родния град на Иван Вазов. Баща му Георги Димитров пък го оприличава с един от героите от САЩ`94. "Татко все казваше, че ще стана като Красимир Балъков", добави Ради, който като малък се възхищава на Роналдиньо - "Заради него започнах да гледам футбол. Той е магьосник. А футболистът, който най-много ми допада като игра на моя пост, е Пол Скоулс."

Така както преди години легендарният сър Алекс Фъргюсън налага младоците Ники Бът, братята Гари и Фил Невил и други, така и нашите треньори е редно да се обърнат към момчета като Радослав Димитров, а не да гледат предимно към чужденците. Защото несъмнено патриотът от Сопот е готов за нещо голямо. Очаквайки своя шанс, от който ще се възползва...