Изпълнителният директор на “Левски” Иво Тонев обвини футболистите и треньорите след загубата от Миньор на стадион “Георги Аспарухов” с 0:1.

“Точно сега, веднага след мача, бих казал силни и лоши думи. По-добре е да преспя, да бъда по-спокоен, но съм разочарован. Няма право да подцениш никого в такъв момент, когато се бориш за първото място и когато ти се открива такава възможност. Това е срамно и не отива на футболистите и на всички, които сме в “Левски”. Това е обидно за всички. За подценяване не ми се иска да си помисля. Мотивацията е нещо различно. Искам да преспя и утре каквото има, ще го кажем. Не искам да коментирам повече, задавате ми въпроси, карате ме да кажа нещо, което не искам. В такъв момент емоцията е над останалото”, заяви Иво Тонев.

“Аз съм противник да се взимат прибързани решения. Ако кажа, че съм ядосан, ще бъде най-малкото. Затова не искам с никого да говоря, освен с Георги Иванов и Дончо Донев. В хубави моменти е лесно да говориш. Трудно се говори в такива моменти. Това, което най-много ме разочарова, е не толкова слабата игра, а липсата на агресия и желание. Говоря го това от първия кръг, не може “Левски” да играе по този начин. Първо, проспахме 2/3 от мача. Остават 10 минути до края, губим с 0:1 и пет човека си подават топката в центъра на терена. Не съм глупав човек, рядко взимам прибързани решения”, допълни шефът.

“Това е “Левски”, да не е махленски отбор. Един ще играе срещу треньора, друг срещу еди кой си. Това е “Левски”, 90 минути играчите трябва да оставят всичко на терена. На феновете мога само да благодаря, че в трудния момент, когато Миньор поведе с 1:0, се вдигнаха и подкрепяха отбора. Генерално погледнато моментът беше подходящ да създадем разлика между нас и Лудогорец. Има още доста мачове до края на сезона. Ако играем така, не заслужаваме нищо”, завърши Тонев./БЛИЦ