Президентът на ЦСКА Александър Томов заяви на пресконференция, че клубът трябва да има нов собственик до началото на пролетния полусезон. От думите му стана ясно, че се водят преговори с четири компании - две европейски, една от Близкия Изток и една от Русия. Над 7 милиона лева от сделката ще бъдат върнати на "Кремиковци". Собственик на акциите все още е Прамод Митал и той трябва да ги джироса на следващия собственик на клуба. 

"Категорично искам да заявя, че в писмото до Прамод Митал, в което съм предложил тези четири варианта за собственици, няма каквато и да е клауза и условия аз да остана на ръководен пост в ЦСКА. Това ще си го реши изцяло новият собственик, но е напълно нормално той да дойде със свой екип", каза Томов.

ЦСКА има печалба от 6,5 милиона лева за годината, каза шефът, като по-голямата част от приходите са от трансфери. Солидна част от парите обаче са отишли за погасяване на стари дългове.

"Нещата със заплатите вървят по план. Дори ще ви кажа, че за вчерашния мач с Литекс момчетата взеха двойна премия. От бившите състезатели кой каквото има неполучено, ще си го вземе след края на полусезона. Признавам, че имаме дълг към Пламен Липенски, но това е грешка на бившия изпълнителен директор Александър Гарибов. И сега трябва да си платим масрафа", каза политикът. 

Томов потвърди, че контузията на Здравко Лазаров е тежка и каза, че футболистите на Литекс са контузили нарочно Евгени Йорданов.

Той разкри, че ръководството може да премине към план "Б", за който БЛИЦ първи писа: "Идеята е да открием 30% от акциите, като ги дадем на борсата чрез брокер на феновете. Това е много силен ход. Разучих добре това, което направиха колегите от Бенфика. Може да стартираме с този план, но е нужен само формално подписът на г-н Митал". Този план "Б" обаче ще бъде в ход при положение, че нямаме нов собственик, а на мен това дори не ми минава през главата, защото ще ни бъде много трудно.

На пресконференцията в хотел "Хилтън" пристигна и шефът на фенклуба Димитър Ангелов - Дучето. Той нападна остро президента на клуба: "Колко струва ЦСКА, г-н Томов? С какво ще се издържаме? Ще останат ли Иван Иванов и капитанът (бел. ред. Тодор Янчев)? Добре, че бяха феновете да изчистят стадиона за мача. Дори лопати не дадохте, г-н Томов".

В типичния си невъзмутим стил политикът отговори: "Ние ще платим на момчетата. Имаше възможност да наемем фирми, но по-добре да са феновете. С Митко сме в отлични отношение, чуваме се по 2-3 пъти на ден".

Дучето не спря дотук и се заформи здрав скандал: "Ти ми звъниш с мазен тон и казваш: Намери момчета, че ще ни накажат. Излъга ме 1500 пъти, бе Сашо. Болката, болката в сърцата кой ще ни я плати. И ти ще усетиш една болка отзад."

"Аз за разлика от теб, никога не лъжа. Това, което градим три седмици, ще бъде разрушено. Имаш готин фенклуб, но не си спази обещанието. Уж ми беше дал мъжка дума да ми се извините. Така се бяхме разбрали и аз щях да започна отново да идвам на мачовете на отбора", отговори му Томов.  
СТЕФАН РАЛЧЕВ и ПЛАМЕН СЛАВОВ, БЛИЦ