Треньорът на Берое Александър Томаш коментира разгрома от ЦСКА (0:6) и призна, че негова грешка е в основата за поражението. Младият специалист обясни, че не е трябвало тимът му да опитва да се надиграва с "армейците" и отдаде на това разликата в резултата.

"Трудно е след такъв резултат веднага да се говори и анализира. Футболистите не са виновни. Изцяло вината е моя за този резултат. Искахме да се надиграваме с ЦСКА, това е истината.

Нашият отбор игра едно полувреме, първото, където допуснахме три гола на контраатаки. Искахме да сверим часовниците си. Трябва много реално да бъдем стъпили на земята и да се знае какво представляваме. Това, че понякога съм повече романтик, отколкото прагматик, ни изигра лоша шега. Казах го на футболистите. Нито феновете, нито ръководството, нито играчите заслужават подобен резултат. Надявам се да се поуча от грешките си.

Аз съм лицето и съм човек, който не бяга от отговорност. Смело мога да застана пред всеки и да го гледам в очите. Когато сгреша, си признавам. Човек трябва да се учи от грешките си. Днес видях в точния момент, че ще ни трябва доста работа и от моя страна, и от футболистите. За да се успее в спорта и живота, сам не можеш да постигнеш нищо. Искам да се извиня на феновете на Берое, които видяха един отбор, който може да играе футбол, но се вижда, че сме колебливи. Много работа предстои.

Така се стекоха нещата, че досега в треньорската ни кариера не съм успявал да бера плодовете от работата си, да изградя стил на игра. Така съм го избрал. Трудно ще се промени, ще има мачове, когато ще е грозно, но е важно да спечелиш точки. Берое е голям клуб, със 100-годишна история, затова не заслужава подобна загуба. Вината е само моя и няма да се скрия”, каза още Томаш пред Диема Спорт след мача.

ВСИЧКО ЗА ПЪРВА ЛИГА
ПЪРВА ЛИГА, СЕЗОН 2017/2018 - ТЕЛЕВИЗИОННА ПРОГРАМА