Капитанът на Ботев (Пловдив) наниза хеттрик, а "канарчетата" надделяха с 3:1 над Дунав в мач от втори кръг на efbet Лига. Гостите от Русе поведоха в резултата с попадение на Динков, но с трите гола на национала пловдивчани стигнаха до обрат и успех.

Футболистите на Людмил Киров изненадаха "канарчетата" с гол на Динков в 22-ата минута. Бранителят се извиси в наказателното поле след центриране от ъглов удар, като засече топката с рамо и я вкара във вратата на Георги Аргилашки.

В 36-ата минута Неделев изравни. Аргилашки прати топката в предни позиции, където защитник на Дунав увисна. Тейлон се озова зад гърба на защитата на русенци, след което видя свободния Неделев, който стреля от движение и прати кълбото в горната греда и после в мрежата.

В 62-ата минута Неделев направи пълен обрата за "канарчетата". Огромна заслуга за гола има Тейлон Кореа, който се възползва от неразчетените действия на Стефан Христов в наказателното поле. Бразилецът отне топката на аутлинията и подаде успоредно към Неделев, който засече - 2:1 за Ботев. 

В 86-ата минута Неделев оформи своя хеттрик. Полузащитникът стреля в долния ляв ъгъл на вратата, а топката се оплете в мрежата. 

До края Ботев можеше да вкара още поне един гол, но невероятни пропуски направиха Крис Добрев и Антонио Вутов. 

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - подготовка и трансфери
Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020