На тежко изпитание ще бъдат поставени днес Димитър Пенев и преводач на стадион „Българска армия“. Екип на испанското подразделение на телевиозионния гигант „BeIN Sports“ от дни е в София и прави репортаж за българския футбол.

Днес е ред да бъдат взети интервюта от легендите на ЦСКА Димитър Пенев и Пламен Марков. Очакванията са наетият от телевизионерите преводач да има изключителни затруднения с предаването на самобитния и шеговит начин на говорене на Стратега от Мировяне.

Акцентът на интервютата се очаква да бъде драматичната съдба на „червените“ в последните години. Не е изключено пред микрофоните да застане и някой от собствениците на ЦСКА.

След дербито с Левски интервю за „BeIN Sports“ даде халфът на „червените“ Раул Лое. През миналата седмица екип на телевизията посети базата на Лудогорец в Разград и взе интервю от собственика на клуба Кирил Домусчиев. Преди това и босът на Левски Спас Русев говори за испанския екип.

„BeIN Sports“ е създаден през 2012 г. като подразделение на „Al Jazeera“ и много бързо набра световна популярност, като има свои канали във Франция, Испания, САЩ, Канада и още доста други страни в Европа и Азия. Телевизионният гигант излъчва най-престижните клубни първенства на Стария континент, както и евротурнирите. Покрива и голям брой срещи на национални отбори.