Ръководството на Витоша (Бистрица) продължава с благородните си начинания. Клубът има удоволствието да съобщи, че от следващия домакински двубой – срещу Пирин (Благоевград) на 17 септември, неделя, от 17:30 часа, цената на билетите ще се увеличи от 5 на 6 лева, като този лев ще отива за благотворителни каузи. След края на всеки един официален мач пък публично ще бъде оповестявана и сумата, събрана за благотворителност.

Първата такава ще бъде да се подпомогне финансово един от най-големите таланти в школата на бистричани – вратарят на набор 2003 Божидар Върбанов, който преди две седмици се подложи на тежка операция, след като му бе открит тумор в главата. 

Футболисти, треньори и всички останали, част от семейството на Витоша, имат желание да помогнат на Божката максимално бързо и успешно да се възстанови, за да продължи да бъде неразделна част от тима на Николай Христозов.

Само преди две седмици клубът разигра на благотворителен търг фланелка на първия отбор, подписана от всички играчи и спортно-техническия щаб, която бе продадена за 250 лева. Парите ще отидат за лечението на 3-годишния Младен Алексиев от Варна, който страда от детска церебрална парализа. Бистричани нееднократно са заявявали и демонстирали желанието си да бъдат полезни, като се включват и сами инициират най-различни каузи.

В този ред на мисли президент, треньорско ръководство, футболисти и всички, свързани по някакъв начин със и симпатизиращи на Витоша, призовават всеки, който има желание да бъде съпричастен с неговата кауза, да дойде в неделя на стадион „Бистрица“ и да засвидетелства подкрепата си и към нея, и към момчетата на Коце Ангелов.