Известният шоумен и президент на футболния Локомотив (Дряново) - Теди Джорджо, се оплака, че е бил бит от полицаи в Добрич. Тодор Георгиев разказа цялата случка пред БЛИЦ, а също така ни предостави документи с експертизи за последствията от побоя, с отрицателни проби за алкохол и наркотици, както и заповедта, която не е подписал.

Целият разказ за случилото се на Теди Джорджо пред БЛИЦ:
"Около 4 часа отивам в полицията в Добрич, за да проверя какво става с моите приятели. Защото преди това имаше леко сбиване в ресторанта, в който аз бях. Отидох просто да проверя дали имат нужда от нещо - вода, цигари, пари. В момента, в който разбрах, че всичко е наред, реших да си тръгвам. Бях с жена ми и с моя приятел Спиридон Михайлов. В този момент дойдоха двама полицаи и ми казах: "Теди Джорджо, идвай да даваш показания". Попитах за какви показания става дума, след като не съм участвал в боя. Нямам касателство. И те: "абе ти на какъв се правиш" и започнаха жестоки обиди и епитети, които даже не искам да употребявам.

Това, с което може би ги подразних, бе че има отвърнах: "Ето ви личната ми карта, ето ви данните. Пуснете ми призовка по етапния ред и в понеделник, вторник или сряда ще дойда да дам показания, след като толкова много държите. Сега ме оставете, защото съм много изморен".

Отговорът беше: "Ако не дойдеш доброволно, ще те приберем по нашия начин". Попитах ги дали се шегуват, а полицаят извади едни белезници. Пак попитах дали се шегува, а той ми закопча отзад белезниците.

Тръгваме и още на 3-4 стъпало преди първия етаж - контра в краката ми и аз паднах по очи. Ритници с кубинките - два удара в главата ми и няколко в тялото. Аз бях в напълно безпомощно състояние, с белезници. Коленете ми са протрити, ризата ми цялата е в кръв.

Събудих се в една стая, в която да ми вземат показания. Крещяха: "Ти на какъв се правиш, бе? Педе*аст, скапаняк.. Сега падна ли ни, бе? Голямият Теди Джорджо на колене...". Не казах нито дума, нито ох, нито гък. Продължават: "Подписвай заповедта за задържане... Няма ли да подпишеш бе?". Бам, удар в главата ми. Бум, още един. Извади една бухалка и ме попиля от бой - две ребра и травма в хълбока.  

Отново съм изгубил съзнание. След това дойде полицай Богданов, който ми спаси живота и му благодаря.

Дадох проби за алкохол и наркотици в Добрич и Варна. И на двете места и двете са отрицателни. Навсякъде 0%. Платил съм около 500 лева от моя джоб за тези изследвания. Сам пожелах да го направя, за да не почнат после спекулации, че съм пил или съм бил надрусан.

На полицаите им приседна, след като поисках тези изследвания. Жена ми и Спиридон са  чули как единият казва: "Този път май се наиграхме".

В Добрич не ме приеха в болницата, защото полицаите им се обадиха да не ме приемат. Във Варна веднага ме взеха и за мен се погрижиха трима доктори. Изследванията в Добрич показаха две пукнати ребра, високо кръвно и мозъчно сътресение. И въпреки това не ме оставиха в болницата.

В навечерието на тези светли празници искам да кажа, че не е добре положението в България. Искам да благодаря на болница "Света Анна" във Варна. На д-р Николов от шокова зала на спешното отделение и целия екип. На проф. Калевски от неврохирургията, на доцент Кичюков, д-р Генова, д-р Ханджиев, д-р Едвин Васви. Специални благодарности на доктор Десислав Тасков. Благодаря им за прекрасното отношение и професионализъм.

Адвокат Бранимир Балачев пое случая.", разказа Теди Джорджо пред БЛИЦ.
ЮРИ СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ