Голям роден талант продължава развитието си в Барселона. Става въпрос за нападателя Георги Ангелов, информира "Проспорт".

Гого бе мечта на всички школи с претенции у нас, но след двуседмични тестове в каталунската столица бе утвърден и от 12 септември стартира в школата на великия клуб.

Ангелов е роден на 28 март 2008 г., а през последните две години бе дежурен голмайстор или най-добър нападател на турнирите, в които участваше.

Любопитен факт е, че той не е от спортно семейство. Неговият баща е сред най-известните в света в своята професия, но тя не е свързана по никакъв начин пряко със спорта. Доктор Александър Ангелов е един от най-уважаваните очни лекари на планетата, а заедно със своята съпруга - доктор Венелина Милева, създадоха изключително авторитетната клиника "Ресбиомед" в София, като през последните години приложиха свръх авангардни технологии за лечение на окото, чрез уникални иновативни методи. Напълно заслужено те спечелиха партньорството на най-големите и високотехнологични компании в бранша, пишат още колегите от prosport.bg.

Гого има по-голяма сестра - Александра. Заради огромния талант на малкия нападател семейството ще се наложи да фокусира усилия и да партнира с Барселона в неговото израстване, чрез специална програма.

Това е второто голямо признание, за кратко време, за работата в школата на Славия, след трансфера на Петко Христов във Фиорентина преди 20-ина дни.

Припомняме, че допреди няколко дни част от школата на Барселона бе и друг роден талант - Джошкун Теменужков.