Новото дружество "ФК Локомотив София 1929 АД" вече е факт. Това обяви на нарочна пресконференция президентът на клуба Иван Василев. Треньор на тима, който ще се състезава в „А” окръжна група ще бъде Антон Велков, а изпълнителен директор Бойчо Величков.

Дружеството е получило съдебна регистрация в петък, а основната цел е да се възстанови школата на "железничарите". Всички участници в събитието подчертаха, че са приемници на досегашния Локомотив (София), който прекрати участието си във "В" група.

"Надявам се, че ще останете доволен от тази среща. За мен това е новият-стар Локомотив. За да стигнем до учредяване на този клуб, ни трябваше много време и размисъл. Бях много обиден от това, което се случваше в Локомотив и в последните две години не съм ходил на мачове. Но на Голяма Богородица при мен дойдоха хора, които ме помолиха да помогна на клуба. Трябваше да запазим децата. Тук тренират 200 деца. Сега ще акцентираме върху школата. Надявам се, че ще върнем старата ѝ слава. Всяко начало е трудно, но ще търся съмишленици. Няма да подведа хората, които разчитат на мен. Ще следвам този път. Съдебната регистрация излезе в петък", каза Иван Василев.