Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков коментира представянето на тима от началото на сезона и през годината. Той засегна и темата за предстоящото утре дерби на върха на класирането срещу ЦСКА.

„Полусезонът досега е добър. Начело сме в класирането, продължаваме за Купата. Може би в евротурнирите не се представихме, както очаквахме. Като цяло една добра година за Лудогорец“, коментира Светльо Дяков за предаването „Преди кръга“ по „Диема Спорт“

„Силно се надявам да изиграем един добър мач и да покажем на хората, че има добри отбори в България. Наистина трябва да победи футболът. Дано провокации и нерви останат настрани. Трябва да се стараем да победи футболът, защото играят два добри отбора. Той трябва да е основното. За мен ЦСКА е един силен отбор, с много добри български футболисти. Аз не веднъж съм казвал, че съм фен на българските футболисти в ЦСКА“, заяви още Дяков.

Светослав Дяков отговори на въпрос за бившия треньор на Лудогорец Пауло Аутори.

„Човек, който оставя всички карти на масата. Той е коректен, честен и справедлив, и не дели футболистите. Няма нищо скрито при него. Мога само хубави неща да кажа за Аутори. Хубаво беше да поостане още в България. Доколкото знам той е пожелал сам да си тръгне. Но ние гледаме напред и имаме български треньор, който също има качества“, призна капитанът на Лудогорец.

„Само хубави неща си спомням от съвместния ни период с Бодуров в Пирин. Много добро момче и страхотен футболист. Ролята на капитана е да има качества, които може би и двамата с него притежаваме. Най-вече характер“, заяви Светослав Дяков.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019