Светослав Тодоров е новият старши треньор на тима от Втора професионална лига - Ботев (Гълъбово). Той даде пресконференция, на която даде повече подробности относно екипа си и лятната подготовка на тима.

"Помощник ще ми бъде Павлин Тодоров, който е бил с мен в Добруджа, в националния отбор до 19 години и ЦСКА. Треньор на вратарите ще бъде Стойчо Драгов. Това е екипът, с който ще работя. Благодаря на Стоян Диков, заради когото съм тук, както и на секретаря на общината Пенчо Стоянов. С тях проведох разговорите", каза бившият нападател.

"Проектът, който представиха от ръководството на Ботев, за мащабите на България е много добър. Очаква се да започне ремонт на стадиона. Има планове до 1-2 месеца да се направи изкуствено игрище и условията ще станат перфектни. Амбициите ми като треньор са клубът да се развива. А пред отбора казах, че целта е да играем най-малко бараж за Първа лига. Мисля, че с футболистите, които имаме и с попълненията, които ще привлечем, можем да изпълним целта" допълни още Светослав Тодоров.

"До края на седмицата ще тренираме в Гълъбово. От понеделник заминаваме на лагер в Тетевен за две седмици, след което се връщаме у дома и продължаваме подготовката за новия сезон във Втора лига. Първо ще се запозная с футболистите, които са в отбора, гледал съм 4-5 мача от предния сезон. Повечето футболисти ги познавам. Селекцията ще я извършим в хода на подготовката. Много е рано да се каже за освободени или нови. Надявам се до края на тази седмица групата, която ще замине за Тетевен, да бъде определена", завърши Тоди.